Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
lökéshullám terápia

Van megoldás az évek óta tartó térdfájdalomra

Az évek előrehaladtával szinte nincs is olyan ember, akinél ne jelentkeznének különböző reumatológiai fájdalmak. A legtöbben ezen belül is a térdükre panaszkodnak, ami gyakran odáig fajul, hogy az illető már csak nagy szenvedésekkel tud lábra állni. Dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont reumatológus főorvosa, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája elárulja, hogy lehet véget vetni a kínzó fájdalomnak.

A térdfájdalom okai

Amikor valakinek fáj a térde, az több okból lehetséges: állhat a hátterében például az ízületek, illetve az azok körüli lágyrészek gyulladása, ám leggyakrabban porckopás felelős a problémáért.

Ilyenkor felborul a porcképződés és bomlás egyensúlya, ami miatt az ízületeket borító porc először elvékonyodik, majd később eltűnik, aminek következtében a csontok végei összeérnek, miközben tovább károsítják egymást. Ez természetesen gyulladással, fájdalommal, duzzanattal jár, ami az idő folyamán akár állandósulhat is. Porckopás leggyakrabban a térdnél, illetve a csípőnél jelentkezik. Kezdeti stádiumban csak nagyobb igénybevétel után jelentkezik a kellemetlen érzés, majd később terhelés alatt is, végül pedig állandósulhat, ami akár a mindennapi munkavégzést is akadályoztathatja..

A szakemberek két féle porckopást különböztetnek meg:

elsődleges: amikor az állapot hátterében nem találni kiváltó okot, és a természetes öregedési folyamat része.

másodlagos: ehhez valamilyen korábbi sérülés, veleszületett deformitás, endokrin betegségek, gyulladások stb. vezetnek.

Azonban bármi is legyen a porckopás hátterében, kezelni mindenképp szükséges, hiszen a fájdalom akár elviselhetetlen méreteket is ölthet.

Aktív fájdalomcsillapítással a fájdalom ellen

„Sok ember szinte mozdulni sem bír a porckopás okozta fájdalomtól, ezért fontos a tünetek gyors és hatékony csillapítása. Ehhez remek megoldást nyújt az aktív fájdalomcsillapításhoz tartozó hialuronsavas kezelés, melynek segítségével pótolhatja a már nem képződő porc anyagot, valamint megszűntetheti a gyulladást és véget vethet a fájdalomnak.”- mondja dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont reumatológus főorvosa, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája.

A célzott terápia lényege, hogy a hialuronsav egyfajta kenőanyagként funkcionál, aminek hatására a csontok felülete nem fog közvetlenül egymással súrlódni, hanem visszaáll a köztük lévő könnyed csúszás.

A kezelés kúraszerűen történik, - hogy kinél hány alkalom szükséges, ahhoz egyéni elbírálás szükséges-, melynek eredményeként több mint fél évig javítja a térd funkcióit, illetve csillapítja, vagy megszűnteti a fájdalmat.

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Be van állva a nyaka? Szüntesse meg a fájdalmat aktív fájdalomcsillapítással!

Az ülőmunkából –azon belül is az emiatti rossz tartásból kifolyólag- a népesség nagy része valamilyen fájdalommal küzd. Ezek közül a leggyakoribbak azok a nyaki problémák, melyek kezelés nélkül akár állandósulhatnak is. Szerencsére azonban megfelelő kezeléssel mindez megszűntethető. Hogy pontosan hogyan, arról dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont reumatológus főorvosa, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája beszélt

Görnyedt testtartás és izomcsomók

Ha azt hiszi, hogy az izomcsomók jellemzően a rendszeres edzés miatt alakulnak ki, akkor nagyot téved, hiszen legtöbbször a rossz testtartásra vezethetőek vissza. Ilyenkor –mivel abnormális pozícióban van az adott testrész- feszültség keletkezik, ami ha állandósul, úgynevezett trigger pontokként összpontosul. Ezek fájdalmas, sokszor gyulladásban lévő csomók, melyek nyomhatják a környező idegeket, így kisugározhatnak a környező részekre is.

Mitől alakulnak ki a trigger pontok ülőmunka esetén?

Sajnos fájdalmas trigger pontok számtalan dolog miatt kialakulhatnak: stressz, trauma, izom-és idegbántalmak, fertőzések, szervi megbetegedések, nem helyesen kivitelezett edzés, valamint rossz testtartás. Sajnos ezek a csomók hosszú időn keresztül alakulnak ki, így eltűntetésük sem megy egyik pillanatról a másikra, sőt, kezelés nélkül akár életünk végéig is elkísérhet bennünket.

Ülőmunka esetén, ha valaki görnyedt testtartást vesz fel, akkor nem csak háta, de bizony a nyaka sem lesz megfelelő pozícióban: ilyenkor a fel kissé előrébb kerül, ami a nyak izmainak állandó feszülését okozza. Ennek eredményeképp csomók alakulhatnak ki, és ha nem változtatunk rossz szokásainkon, akkor újabbak is keletkezhetnek.

A fájdalom megszűntethető

Szerencsére nem kell beletörődni a folyamatos fájdalomba, hiszen megfelelő kezelésekkel, az aktív fájdalomcsillapítással orvosolni lehet a problémát.

„A trigger pontok, fájó izomcsomók kezelésére az aktív fájdalomcsillapítás egyik kitűnő módszere, a GUNA MD injekciós terápia egyik leghatásosabb módszer. Ilyenkor a kialakult csomókba, illetőleg a környezetükbe adott injekciókombináció hatására a helyi izomfeszülés rövid időn belül megszűnik, továbbá a helyi keringésjavító hatásával a fájdalomért felelős kémiai anyagok elszállítása felgyorsul. Ezáltal megszakad a kialakult” hibás kör”, mely fenntartotta ezt a kellemetlen állapotot.”- mondja dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont reumatológus főorvosa.

A szakértő hozzáteszi, hogy az akut esetek többségében ennek köszönhetően a terápia alatt és után egyértelmű javulás észlelhető. Krónikus panaszok esetén nyilván nem lehet azonnali látványos javulást elvárni, így több kezelés lehet szükséges, azonban nagyon gyakran előfordul, hogy már az első alkalom után is a panaszok lényeges enyhüléséről számol be a beteg.

 

 

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Követők

drlaslo Törpicsek Prima Medica Központok Primamedica5

Fájdalom

blogavatar

Aktív fájdalomcsillapítás módszereinek bemutatása a leghétköznapibb és ritkább mozgásszervi problémákon keresztül. A blog szakmai hátterét a Fájdalomközpont fájdalom-magánklinika szakorvosa dr. Váradi Éva biztosítja, aki tapasztalat reumatológus- fizioterápiás szakorvos. A fájdalom megközelítése során mindig több oldalról közelíti meg a leghatékonyabb kezelés kiválasztásához.
- Orvosi Guna terápia
- Ízületi hialuronsav injekció
- Bemer mágnesterápia
- Kezelhető fájdalmak
- Lágyrész hialuron injekció
- Lökéshullám terápia
- Akupunktúra
- Gyógytorna