Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
lökéshullám terápia

Derékfájdalom, berozsdásodott ízületek, nehezen induló reggelek

Akiknek fáj a dereka tudja, hogy ez a panasz a reggeli órákban a legerősebb, ilyenkor még a kiegyenesedés is nehezünkre esik, ezért gyakran kényszertartást veszünk fel a fájdalom ellensúlyozására. Pedig nem kellene ezt elfogadni, indulhatnának frissen, fájdalommentesen is a reggelek, utána pedig egész nap lehetnénk olyan aktívak, mint a panaszaink kialakulása előtt. Természetesen nem a műtét az egyetlen megoldás erre, hiszen ma már ismertek olyan kezelési módok, amellyel a derékfájdalom gyorsan és hatékonyan megszüntethető, és rövid időn belül teljes gyógyulás következik be. A kémiai anyagoktól idegenkedőknek pedig jó hír, hogy a terápia során csak természetes hatóanyagokat alkalmaznak. Erről az új eljárásról, Dr. Arnold Dénes Arnold, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistája beszél.

derékfájdalom derékfájás dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Gyakori jelenség a reggeli derékfájdalom

A derékfájdalom gyakori jelenség, öt felnőttből négynél legalább egyszer kialakul az élete során. Nagymértékben befolyásolhatja a mindennapi életvitelt, ez az egyik leggyakoribb oka annak, ha valaki orvoshoz fordul, de emiatt hiányoznak az emberek a munkából is a legtöbbet. Főleg reggel erősödnek fel a panaszok, és ilyenkor legszívesebben az ágyban maradnánk, hiszen minden mozdulat nehézkes, nyilalló, és még néhány olyan egyszerű mozdulat elvégzése is bonyolultnak tűnik, mint az ágyból való felkelés, a fogmosás, vagy éppen a nadrágunk felvétele. Ilyen esetekben érzi úgy az ember, mintha a tagjai be lennének rozsdásodva, és bizony legalább egy fél órának el kell telnie ahhoz, hogy enyhüljön a fájdalom, és az izmok-ízületek bejáratódjanak. A legtöbb ember ilyenkor inkább gyorsan visszabújna az ágyába, ehelyett azonban, a fájdalomtól már korán reggel elgyötörten, munkába kell indulnia.

Mi okozza a reggeli derékbántalmakat?

Az egyik lehetséges ok a stressz, amelynek következtében nem tudnak ellazulni az izmok az éjszaka folyamán. Ha az ember feszíti az izmait, akkor lassul a keringés, és nem regenerálódik a szervezet, pedig éppen ez lenne a célja az alvásnak. A másik ok, a porckorongban rejlik. A porckorong vízszintes helyzetben veszi fel a fiziológiás működéséhez szükséges folyadékot és tápanyagokat. Ha az izmok feszessége miatt ez a folyamat zavart szenved, akkor a porckorongok dehidratálódnak, azaz vizet veszítenek, valamint kevesebb tápanyaghoz is jutnak. Elvesztik a rugalmasságukat, ennek következtében pedig sérülhetnek, szakadhatnak és megnő a discus hernia (porckorongsérv) kialakulásának veszélye is. Ha már meglévő porckorong bántalomról van szó, abban az esetben a csigolyák közül kitüremkedő porckorong telik meg folyadékkal. Ez reggelre már nyomhatja az ideggyököt, ami fájdalmat okozhat.  Pár óra múlva, amikorra az testünk „bejáratódik”, a felesleges víz a porckorongok közül kipréselődik, méretük kisebb lesz, és a körülöttük lévő képletek már kevésbé nyomódnak össze, a panaszok csökkennek.

Milyen terápiát javasol a fájdalomspecialista?


Deréktáji fájdalmakra az emberek hajlamosak kontrollálatlanul fájdalomcsillapítókat szedni, pedig ezzel nem lehet hosszú távú eredményeket elérni, sőt a káros mellékhatásokkal is számolnunk kell. „Orvosi tapasztalataim alapján, egy új terápia, a természetes fájdalomcsillapítás az, mely gyors és tartós gyógyulást biztosít a páciensek számára. Ilyenkor egy speciális összetevőkből álló hatóanyagot fecskendezünk a fájdalmas ízületek köré, a probléma kiindulópontjához. Ez megszünteti a fájdalmakért felelős gyulladást, segít az izomlazításban és a szöveti regenerációban. „Mivel helyileg alkalmazzuk, nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, valamint természetes összetevői miatt, a szervezetet sem terheli feleslegesen kémiai anyagokkal. A betegek nagy része már az első kezelések alkalmával jelentős javulásról, fájdalmainak csökkenéséről, ízületi merevségének megszűnéséről, a mozgásfunkcióinak javulásáról számol be. Tapasztalataim szerint, ez nagyon lényeges, hiszen az aktivitás mindannyiunk számára nagyon fontos, és senki sem szeret beletörődni abba, hogy a fájdalommal együtt kell éljen, vagy meg kell szoknia azt” – magyarázza Dr. Arnold, fájdalomspecialista.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Lumbágótól szenved már évek óta? Panaszai megszüntethetők!

derékfájás lumbágó gyógytorna fájdalomcsillapítás

Sokan évekig küzdenek derékfájdalmakkal, mire az már olyan mértékűvé válik, hogy mindennapi életüket is megkeseríti és tevékenységeik elvégzését is nagymértékben megnehezíti. Pedig nem kell együtt élni ezzel a fájdalommal, hiszen léteznek olyan terápiák, amellyel ez a mozgásszervi probléma hatékonyan és hosszútávra megszüntethető. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy mi okozza ezt az elváltozást, és milyen terápiával szabadulhatunk meg ettől a gerincbetegségtől.

Elhúzódó és gyakran kiújuló panasz

A lumbágó a gerinc alsó, ágyéki-keresztcsonti szakaszának fájdalma. Nagyon sok embert érint, legfőképpen azokat, akik napközben hosszú időt töltenek ülő helyzetben. Ilyenkor jelentősen terhelődik a gerinc alsó szakasza. A probléma kialakulásához korunk mozgásszegény életmódja is hozzájárul. Ez a betegség többféleképpen jelentkezhet: Elfordul, hogy lassan, fokozatosan, évek alatt súlyosbodik, azonban olyan is lehetséges, hogy egy rossz mozdulat, vagy egy nehéz súly felemelése provokálja a tüneteket. Legjellemzőbb érzete a fájdalom, mely leginkább reggel, felkelés után a legerősebb, majd később enyhül, amikor az ízületek, izmok „bejáratódnak” A fájdalom főleg a gerinc ágyéki-keresztcsonti szakaszára lokalizálódik, de előfordul, hogy lesugárzik a csípőízületbe, vagy a farizomba. Lumboisialgiának, vagy más szóval isiásznak nevezzük azt a formáját, amikor a lábba lesugárzó fájdalom és zsibbadást is érzékelhető. Erősségét tekintve sokféle skálán mozog, az enyhe, csak bizonyos helyzetekben jelentkező fájdalomtól, a mozgásképtelenséget okozóig terjedhet az intenzitása. A lumbágó általánosságban egy elhúzódó, néha enyhébb, néha erősebb tüneteket okozó mozgásszervi elváltozás, amely gyakran hónapokig, de akár évekig is képes panaszokat előidézni.

Derékfájdalom esetén különösen hatásos a gyógytorna

A funkcionális gyógytornával különösen jó eredményeket lehet elérni a derékfájdalom gyógyításában. A gyógytornász szakember által összeállított, személyre szabott gyakorlatokkal helyre állítható izmok- inak-idegek statikai, dinamikai, egyensúlya és visszaállíthatók a normál mozgásfunkciók.  Bár sokan a fájdalomcsillapítók szedésétől várják a javulást, ez nem hoz igazi eredményeket. A tartós javulást a gyógytorna tudja elősegíteni, valamint a természetes fájdalomcsillapítás terápia, amely a gerincben található ízületek gyulladásának megszüntetésére szolgál.

Fájdalomcsillapítás? Szteroid nélkül, csak természetesen!

„Tapasztalatok szerint a természetes fájdalomcsillapítással kiváló eredményeket érünk el a lumbágóval küzdő betegeknél.  Ez egy kémiai összetevőktől mentes intraartikuláris (ízületi injekciós) terápia, olyan speciális hatóanyag, amelyet befecskendezve a fájdalmas ízületek köré, a probléma kiindulópontjánál hat, itt szünteti meg a gyulladást, és segíti a szöveti regenerációt. Mivel helyileg alkalmazzuk, a szájon át szedhető fájdalomcsillapítókkal szemben, nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, valamint jól tolerálható a szervezet számára, hiszen szteroid-mentes” –osztja meg szakmai véleményét a fájdalomspecialista. A betegek nagy része rövid időn belül fájdalmainak jelentős csökkenéséről számol be.

Fontos a szakszerű és hatékony kezelés

A derékfájás megszüntetéséhez fontos a szakszerű és hatékony kezelés. Ha ez elmarad és nincs feltérképezve, hogy mi a kiváltó oka, sőt azt sem tudjuk, hogy gyógyulásunk érdekében mit szabad és mit nem, akkor ne várjunk tartós javulást, sőt ne lepődjünk meg azon sem, ha a fájdalom kiújul. Ha a terápiás előírásokat betartjuk,otthon is folytatjuk a rendszeres gyógytornát, odafigyelünk a helyes testtartásra és az ülésre, valamint életmódunkon is változtatunk (megfelelő táplálkozás, mindennapi stressz kezelése, elegendő folyadékfogyasztás, rendszeres mozgás) sokat segíthetünk azon, hogy gerincünk állapota javuljon és elkerüljük a mindennapjainkat megkeserítő derékfájdalmat.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Milyen mozgásszervi panaszokkal küzdenek a leggyakrabban az irodai dolgozók?

ülőmunka derékfájás porckorongsérv

Egyre  több azoknak az irodai dolgozóknak a száma, akik krónikus ízületi fájdalmakról számolnak be. Ennek elsősorban a napi több órás egy helyben ülés, valamint a túlzott számítógép használat az oka. Fokozza a problémát az is, hogy sokan nem táplálkoznak helyesen,munkaidő után pedig nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő mennyiségű mozgásra. Az elhízás és a mozgáshiány ugyanis jelentősen súlyosbítja a panaszokat. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy melyek azok a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedések, amely az irodai dolgozókat érintik, és hogy milyen terápiát javasol ezeknek a panaszoknak a megszüntetésére.


A kéztő alagút szindróma az irodában dolgozó nők betegsége

A kéztőalagút szindróma az a  betegség, amely elsősorban azoknak a 45-64 év kor közötti nőknek a problémája, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol a csukló és az ujjak hajlító izmait tartósan megerőltetik. Tipikusan azok az irodai dolgozók érintettek, ebben a kórképben, akik naponta több órát dolgoznak a számítógép billentyűzetével.  A csukló tenyér felőli oldalán található a kéztő alagút, amelyben az ujjakat hajlító inak futnak. Itt található a nervus medianus (középideg) is, az a gerincből érkező érző- és mozgató ideg, amely felelős az egyes ujjak, ujjpercek kisizmainak érzékeléséért és mozgatásáért. Ha valami miatt az inak, idegek tartósan nyomás alá kerülnek – például hosszas megerőltetés miatti krónikus gyulladás, vérömleny következtében, - az alagút túl „szorossá” válik, és az itt található ér- ín és idegképletek összenyomódhatnak, sérülhetnek. A nyomásfokozódás következtében zsibbadás, fájdalom, éjszakai égő érzés, érzészavar, érzés kiesés, súlyos esetben, a hüvelykujji párna izmainak, inainak sorvadása léphet fel.

Az nyak- és a váll feszülése krónikus fájdalmat okoz

„Nagyon gyakoriak a nyak- és válltáji panaszok a páciensek körében, amely egyértelműen a számítógépek, a notebook-ok és a mobiltelefonok képernyőjének állandó nézegetésére vezethetők vissza.” –osztja meg tapasztalatait Dr. Arnold, fájdalomspecialista. Ennek az az oka, hogy ilyenkor a fejünket 45-60 fokos szögben döntjük meg. Ha hosszú ideig ebben a pozícióban tartjuk a nyakunkat, akkor közel 30 kilogrammnak megfelelő nyomás nehezedik erre a gerincszakaszra.  Ennek a többlet tehernek a hatására deformálódik a nyaki gerinc, a rendellenes tartás pedig izomfeszüléshez, nyak-és vállmerevséghez, fájdalomhoz vezet, illetve olyan komolyabb károsodásokkal is kell számolnunk, mint például a nyaki csigolya porckorongjának meszesedése, kopása, de súlyos esetben kialakulhat porckorongsérv is.

Leggyakoribb probléma a derékfájás

A folyamatos irodai ülés rendkívül káros a gerincre nézve. Ez a probléma szintén főleg a hölgyeket érinti, amely azzal lehet kapcsolatban, hogy közöttük nagyobb az irodai munkát végzők aránya. „ A pácienseim főleg a derék alsó szakaszának fájdalmára panaszkodnak, amely egyértelműen a hosszú ideig tartó és helytelen pozícióban történő üléssel hozható összefüggésbe.” – osztja meg tapasztalatait Dr. Arnold.  Ha görnyedten ülünk, akkor a porckorongok többszörösen terhelődnek, összenyomódnak, a szalagok megnyúlnak, a csontszélek érintkeznek.  A túlterhelés miatt rossz lesz a szövetek keringése és anyagcseréje. Ez elváltozásokat okozhat a csonthártya, az ízületi szalagok, és a porcfelszínek területén, kialakulhatnak különböző mozgásszervi degeneratív megbetegedések, mint például a porckorongsérv vagy a meszesedés.

Mit tehetünk panaszaink megszüntetése érdekében?

 A kezeletlen mozgásszervi panaszok hosszú időre megkeseríthetik az ember életét, és a fájdalom és a funkciókiesés következménye pedig munkaképtelenség is lehet.  Érdemes ezt elkerülni, és még időben hatékony terápiát alkalmazni a betegség megszüntetésére. Ilyen hosszú távú megoldás az aktív fájdalomcsillapítás, amellyel a derékfájás, a nyak- és vállpanaszok, illetve a kéztő alagút szindróma hatékonyan orvosolható. „A probléma kiindulási pontjának meghatározása után az érintett területen injekciós terápiát alkalmazok. Ez egy speciális, természetes hatóanyagokból álló, szteroid-mentes hatóanyag kombináció, amely nem csak a tüneteket, hanem az okokat is kezeli.  Ezzel megszüntetem a fájdalmat és a gyulladást, valamint a mozgáskorlátozottságot is. A beteg rövid időn belül visszatérhet a mindennapi tevékenységéhez. A gyógyulás másik alapja a funkcionális gyógytorna, amelynek célja az mozgásfunkciók visszaállítása. Ha az aktív fájdalomcsillapítás mellett, az életmódunkon is változtatunk, akkor nem kell többé együtt élni a fájdalommal” - mondja Dr. Arnold fájdalomspecialista.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

A számítógép előtt görnyed egész nap? Gerincfájdalmait ez okozhatja

ülőmunka hátfájdalom derékfájás

Egész testünk tartópillére a gerinc, ezért egészségének megőrzése létfontosságú. Sok ember azonban folyton fájdalmat, feszülést érez gerincének háti, deréktáji, vagy nyaki szakaszán, ami rendkívül megnehezíti mindennapi teendőinek elvégzését. Ennek oka elsősorban a túl sok és helytelen pozícióban történő ülés, a napi több óra számítógép előtt végzett munka. Dr. Arnold Dénes Arnold, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistája szerint, életmódbeli változtatásokkal már sokat tehetünk panaszaink csökkentéséért, emellett pedig az aktív fájdalomcsillapítás terápia az, amely hatékony segítséget nyújt a gerincproblémák megszűntetésében.

Nagy ár a kényelemért

Ülő életmódunknak sajnos nagy ára van: kutatások szerint a sok ülés az életünket akár évekkel is megrövidítheti, hiszen számos egészségügyi probléma, többek között az elhízás, a szív- és érrendszeri problémák, a trombózis, a cukorbetegség, valamint a mozgásszervi panaszok kialakulásának is a legfőbb okozója.

Miért olyan káros az ülés?

Az ülés jócskán megterheli az egész szervezetet, rossz hatással van ereink, hasüregi szerveink, emésztésünk, de legfőképpen a gerincünk egészségére nézve.  A gerinc mozgékonysága csökken, tartó- és mozgató izmai túlterheltekké válnak, nem tudnak kellően ellazulni, illetve a többi izomhoz képest aránytalanul gyengébbekké válhatnak.  A keresztcsont és a farkcsont, ülés közben folyamatos nyomás alatt van, merev és passzív helyzetű a combnyak, akárcsak az onnan eredő izmok és az alatta futó idegek (pl. az ülőideg) és vér- és nyirokerek is, amelyek a nyomódás miatt nem tudják ellátni a feladataikat.  A hosszú ideig tartó, és merev tartás miatt, megfeszülnek a nyakunk és a vállunk izmai is. Gerincünk görbületeinek egyensúlya is felbomlik, a sok és helytelen terhelés miatt porckorong elváltozások, súlyosabb esetben gerincsérv is kialakulhat, a nyaki izmok feszülése pedig fejfájást okozhat.

Kiket érint leginkább?

„Azok keresnek meg legtöbbször a rendelőben, akik számítógép előtt ülve dolgoznak, a legtöbbjük nyak, hát- és derékfájásra panaszkodik. Sokan töltik az egész munkanapot az irodai széken ülve, a monitort nézve. Sajnos ez a helyzet a munkaidő után sem változik, amikor beülnek az autóba, vagy felszállnak a tömegközlekedési eszközre, majd hazaérve beülnek a karosszékbe és bekapcsolják a televíziót. A mozgásszervi betegségek egyik fő ellensége a túl sok ülés és a kevés mozgás”- tudjuk meg Dr. Arnoldtól.

Ezek a változtatások segíthetnek a fájdalom megelőzésében és leküzdésében

  • Próbáljuk meg a munkahelyi ülést a minimumra szorítani, álljunk gyakran fel, sétáljunk az irodában, hiszen így is lehet ügyeket intézni
  • Üljünk jó minőségű irodai széken, vagy labdán, mert ezzel nagymértékben csökkenthetjük a terhelést és kíméljük a gerincünket
  • A székünk, az asztal és a billentyűzet magasságát, a monitor dőlésszögét helyesen beállítva nyakunkat és vállunkat kímélhetjük a folyamatos feszüléstől
  • Munka közben óránként 10 percre álljunk fel, mozgassuk át a tagjainkat
  • Relaxálunk, tanuljuk meg kezelni a mindennapi feszültséget, hiszen a stressz mozgásszerveink egészségére is káros hatás gyakorol
  • Végezzünk heti háromszor, életkorunknak, és egészségi állapotunknak megfelelő testedzést. Kedvező hatású a jóga, az úszás, a pilates is, amely erősíti az izmokat és lelki stabilitásunkra is kedvezően hat

Gerincbántalmak ellen megoldás az aktív fájdalomcsillapítás terápia

„A gerincfájdalom típusának és hátterének megállapítása után első lépés az aktív fájdalomcsillapítás, amelynek során kúraszerűen, speciális hatóanyag kombinációt juttatunk a problémás területre.  Ez a fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású, célzott injekciós terápia közvetlenül a fájdalom forrásánál hat, így intenzíven támogatja a gyógyulást. Miután megszüntettük a fájdalmat, gyógytornával visszaállítjuk a csigolyák, kisízületek, porckorongok egészségét és az izomzat egyensúlyát és erejét, ezzel fejlesztjük és fokozzuk a gerinc mobilitását is. Nem szabad azonban arról sem elfelejtkezni, hogy az aktív fájdalomcsillapítás mellett, a gyógyulás fontos feltétele a megfelelő életmód kialakítása is, csak így kerülhető el a fájdalmak kiújulása” – magyarázza a terápia lényegét Dr. Arnold.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Megkeseríti az életét a térdfájdalom? Lehet, hogy nyáktömlő gyulladás okozza a panaszait

térdfájdalom nagyon gyakori probléma, és az életkort tekintve, minden korosztályt érinthet. Az idősebbeknél a térdben található porc kopása áll leggyakrabban a háttérben, a fiatalabbaknál pedig általában a bursitis, azaz a nyáktömlő-gyulladás okozza a kellemetlen panaszokat. Erről a fájdalmas mozgásszervi panaszról és annak kezelési módjairól, Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomcsillapítás specialistáját kérdeztük.

A TÉRDBEN TÖBB NYÁKTÖMLŐ TALÁLHATÓ

 

nyáktömlőgyulladás bursitis dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Testünk számos részén találhatók nyáktömlők, a csontos kiemelkedéseknél (pl. a könyöknél, vállnál, térdnél). Ezek a kis tasakszerű képletek, a csontok felszínének „kipárnázására” szolgálnak, illetve arra hivatottak, hogy az általuk termelt nyálkaréteg a súrlódó felületeket „beolajozza” és azok egymáson történő elcsúszását, mozgását biztosítsa. A bursák által nyújtott védelmi funkció a nagy mechanikus terhelésnek kitett testrészeken különösen fontos, ilyen terület például a térdízület is, ahol több bursa is található. „Általában nem is tudunk a nyáktömlők létezéséről, ám ha begyulladnak, igen intenzív fájdalmat tudnak kiváltani. A térd nyáktömlő gyulladásánál a leggyakrabban érintett a térdkalács előtt elhelyezkedő prepatellaris bursa” - mondja Dr. Arnold.

MITŐL GYULLADHATNAK BE A NYÁKTÖMLŐK?

Nyáktömlő gyulladás (bursitis) általában túlerőltetés esetén jelentkezik. Gyakran érinti azokat, akik rendszeresen térdelnek. (Pl. takarítónők, padlóburkolók). A tartós mechanikai nyomás hatására ilyen esetben, folyadék szaporodik fel a tömlőben, mely akár be is vérezhet. Kialakulhat lassan, fokozatosan, de az is elképzelhető, hogy valamilyen hirtelen behatás, trauma okozza a problémát. Előfordulhat az is, hogy a bursitis valamilyen bakteriális fertőzés nyomán jön létre, vagy gyulladásos reumás megbetegedés, illetve köszvény váltja ki.

A BETEGSÉG TÜNETEI

•          térdfájdalom

•          duzzanat, közvetlenül a térd alatt

•          a térd meleg tapintású, vörös színű

•          mozgáskorlátozottság

•          a bursa felett nyomásérzékenység

•          folyadékszaporulat, bevérzés

 A BURSITIS KEZELÉSE

A panaszos térdet kímélni, pihentetni kell, mentesíteni kell a rá nehezedő nyomástól és a megerőltetéstől. Gyors segítségként, a fájdalom csökkentésére, alkalmazhatunk hűtő borogatást, illetve a patikában kapható gyulladás gátló géleket, krémeket, növényi kivonatokból készülő pakolásokat, nem-szteroidgyulladás csökkentő, szájon át alkalmazható fájdalomcsillapítókat. (pl. ibuprofen, diclofenac). Ezek használatánál azonban azt figyelembe kell venni, hogy hatásuk csak rövid távú és kizárólag a tüneteket csillapítják, az okokat nem kezelik, pedig mint minden esetben, a nyáktömlő gyulladásánál is ez a legfontosabb feladat. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy egyes szájon át szedhető fájdalomcsillapítók a gyomor nyálkahártyáját is irritálhatják, ezért hosszan tartó, rendszeres szedésük ellenjavallt.  A nyáktömlő gyulladás, hosszú távon sikeresen kezelhető aktív fájdalomcsillapítással, amely gyors és hatékony megoldást nyújt a fájdalomcsillapításban, a gyulladáscsökkentésében, ezáltal a mozgáskorlátozottság megszüntetésében. „A hatóanyagot, amely kizárólag természetes alapanyagokból áll és nem tartalmaz szteroidot, a fájdalmas terület köré fecskendezzük, így az rögtön a probléma gyökeréhez jut el. A páciensem, már néhány kezelés után, a panaszaik jelentős csökkenéséről számolnak be” – osztja meg tapasztalatait Dr. Arnold.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Követők

drlaslo Törpicsek Prima Medica Központok Primamedica5

Fájdalom

blogavatar

Aktív fájdalomcsillapítás módszereinek bemutatása a leghétköznapibb és ritkább mozgásszervi problémákon keresztül. A blog szakmai hátterét a Fájdalomközpont fájdalom-magánklinika szakorvosa dr. Váradi Éva biztosítja, aki tapasztalat reumatológus- fizioterápiás szakorvos. A fájdalom megközelítése során mindig több oldalról közelíti meg a leghatékonyabb kezelés kiválasztásához.
- Orvosi Guna terápia
- Ízületi hialuronsav injekció
- Bemer mágnesterápia
- Kezelhető fájdalmak
- Lágyrész hialuron injekció
- Lökéshullám terápia
- Akupunktúra
- Gyógytorna