Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
lökéshullám terápia

Új kezelés segít megszüntetni a vállfájdalmat

A közelmúltban számos klinikai vizsgálat pozitívan értékelte és orvosi tapasztalatok is megerősítették a hyaluronsav hatásosságát a különböző ínsérülések, részleges izomszakadások, lágyrész-fájdalmak kezelésében és megszüntetésében. Arról kérdeztük dr. Páll Zoltánt, a Fájdalomközpont sebész-traumatológusát, hogy miért hatékony a hyaluronsavas kezelés, hogyan múlik el ettől rövid idő alatt a vállfájdalom és hogyan állnak helyre az új kezelés hatására a normál mozgásfunkciók.

Sorozatos ütközések, íngyulladás, fájdalom

vállfájdalom rotátorköpeny-szakadás dr. Páll Zoltán hialuronsav hialuron injekció lágyrész hialuron injekció

A vállízület működésében, a rotátor köpeny négy izomból álló izomrendszere játszik alapvető fontosságú szerepet. Ezeknek a rotátor izmoknak egy meglehetősen szűk anatómiai térben kell mozogniuk, a vállcsúcs és a hollócsőr nyúlvány (csontos kinövés a lapockán) alatti csontos-inas ív alatti térben. Ha az izmok sorozatosan a környező csontos-szalagos ívnek ütköznek, az ínakban, ínszalagokban, izmokban különböző irritációk alakulhatnak ki. Ez az úgynevezett krónikus, degeneratív impingement szindróma (ütközéses szindróma), amely irritációval, gyulladással, ödémával, valamint nagyon kellemetlen vállfájdalommal jár.

Sérülés, részleges vagy teljes szakadás

Előfordulhat az is, hogy a rotátor köpeny részlegesen vagy teljesen elszakad. Ez általában valamilyen trauma, baleset következménye lehet, amely sok esetben sportolás során, illetve erős fizikai megterhelés hatására alakul ki. Elsősorban azok a tevékenységek eredményezhetik, amelyekhez gyors, dinamikus karmozgások szükségesek, az erőkifejtésben a kar emelése történik vagy a fej fölötti tartományban folyik erőkifejtés. A rotátor köpeny sérülésekor a páciens válltáji tompa fájdalmat érez a vállcsúcs, illetve a deltaizom környékén. Erőtlenség, gyengeséget tapasztal a kar oldal és előre történő emelése, megtartása során. Beszűkül a mozgástartománya, éjszakai fájdalmak gyötrik és nem tud aludni a fájdalmas oldalon.

 Fontos a pontos diagnózis

A diagnózis felállításához mindenképpen szükséges a pontos kórelőzmény felvétele. Ennek során a kezelőorvos tájékozódik a fájdalom jellegéről, időtartamáról, intenzitásáról és azokról a fizikai tevékenységről, amelyek kiváltják, illetve erősítik a fájdalmat. Ezután következik a váll fizikális vizsgálata, a fájdalmas pontok kitapintása. A diagnózis felállításában nélkülözhetetlen valamely képalkotó eljárás alkalmazása, röntgen felvételt készítése, illetve szükség esetén MR vagy ultrahangos vizsgálat is. Ez utóbbit a váll mozgatása közben is el lehet végezni, így sokat elárul a vállízület állapotáról.

Az idejében kezelt mozgásszervi elváltozások jól gyógyíthatók

Vállfájdalmak esetén, - melynek hátterében gyakran a rotátor köpeny inainak gyulladása, illetve részleges vagy teljes szakadása áll, - minél előbb forduljunk orvoshoz. „ Abban az esetben, ha a rotátor köpeny még nem teljesen, hanem csak részlegesen szakadt vagy sérült, gyulladt, fájdalmas, még műtét nélkül tudunk segíteni a gyógyulásban, a gyulladás és a fájdalom megszüntetésében. Mindez azonban attól függ, hogy milyen mértékű a sérülés, szakadás. Így azt javaslom, hogy ne várjuk meg azt az állapotot, amikor a karunkat már mozgatni sem tudjuk, hiszen ezzel azt kockáztatjuk, hogy a rotátor köpeny teljesen elszakad és már csak sebészeti úton orvosolható a probléma” – figyelmeztet dr. Páll Zoltán traumatológus.

Kerülje el a műtétet hyaluronsavas kezeléssel

Az íngyulladások, ínsérülések, részleges izomszakadások, lágyrész-fájdalmak kezelésére kiválóan alkalmazható egy új kezelés, amelynek során célzottan hialuronsavat juttatunk a fájdalmas területre, ez a lágyrész hialuron injekció. Ez az anyag amellett, hogy regenerálja a sérült szöveteket, egyszerre csökkenti a gyulladást és megszünteti a fájdalmat is. Segít visszaállítani a vállízületnél különösen fontos normál mozgástartományt és a megfelelő mozgásfunkciókat. „A hyaluronsavas kezelés után már az első alkalommal érezhető a fájdalomcsökkenés. A kezelés során elmúlik a gyulladás és a panaszmentesség tartósan megmarad” – tudjuk meg dr. Páll Zoltán sebész-traumatológus főorvostól.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Fáj a válla? Ízületi porckopás okozhatja!

Dr. Arnold Dénes Arnold Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás vállfájdalom porckopás ízületi kopás

FÁJ A VÁLLA? ÍZÜLETI PORCKOPÁS OKOZHATJA!

A vállízületet leggyakrabban érintő probléma az ízületi porckopás, amely sajnos nagyon sokunk életét megkeseríti. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy milyen módon gyógyítható ez az elváltozás.

CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉG

Az ízületi kopás és meszesedés gyakorisága szoros összefüggés mutat a mozgásszegény életmóddal és az elhízással, ezért mondhatjuk, hogy ez a kórkép tulajdonképpen civilizációs betegség. Ezt a tényt igazolják azok a nemzetközi statisztikák is, amely szerint a porckopással küzdők közel fele túlsúlyos. A betegség – amellyel a 65 év felettieknek több mint 70 százaléka küzd - kockázati tényezői közé tartozik az öröklött hajlam és a túlerőltetés is. Az ízületi porckopás legjellemzőbb tünete a fájdalom, az ízületek mozgatásra jelentkező ropogása, (orvosi nyelven krepitáció), valamint a mindennapi életet rendkívüli módon megnehezítő mozgásbeszűkülés. Ez utóbbi oka, hogy a fájdalom miatt, az ízület körüli izom reflexesen védekező kényszertartást vesz fel, megfeszül, mozgásra fájdalmassá válik.

ÍZÜLETI KOPÁS A VÁLLBAN

 Az ízületek csontvégeit ízületi porc borítja, ezek biztosítják a súrlódásmentes mozgást a csontok számára.  A porcképzést speciális sejtek végzik, azonban ha ezek működése rendellenessé válik, a porc elkezd leépülni, és elvékonyodik, felszíne göröngyös és lyukacsos lesz. Az ízület szélén fájdalmas csontkinövések alakulnak ki, amelyek gátolják az ízület normális működését. Végső stádiumban a csontok végei összeérnek, egymáson surlódnak, ami nagy fájdalommal, valamint duzzanattal és gyulladással jár. A kopás tünetei a korral sajnos rosszabbodnak, hiszen az ízületek stabilitása és regenerációs képessége az idő múlásával csökken.„Amennyiben a beteg olyan súlyos állapotban van, hogy gyakorlatilag nem maradt porc, amely a csontvégeket fedné, akkor protézis beültetéssel lehet segíteni. Ilyenkor felkarcsont fejét, és szükség szerint az ízületi vápát is művi komponensekkel pótoljuk. Azonban ez az állapot mindenképpen elkerülendő, és érdemes mihamarabb szakorvost felkeresni, aki felállítja a megfelelő terápiát, mert az időben kezelt mozgásszervi betegségek jól gyógyíthatók” - tudjuk meg Dr. Arnoldtól.

AKTÍV FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS ÉS FUNKCIONÁLIS GYÓGYTORNA

 Bár a patikában nagy választékban kaphatóak fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hűsítő kenőcsök, ezek csak ideig-óráig hoznak enyhülést. Ha porckopás áll a vállfájdalom hátterében, akkor ez sajnos nem elég. A tünetek elnyomása helyett az okok kezelésére és megszüntetésére van szükség, melyre az aktív fájdalomcsillapítás terápia az alkalmas kezelési mód.A terápia három eleme a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés és a gyógytorna.„Az aktív fájdalomcsillapítást, természetes hatóanyagokból álló szteroid mentes injekcióval végezzük, amelyet az ízületi résbe viszünk be. Jelentős vízmegkötő képességének köszönhetően hozzájárul a porc rugalmasságához, valamint az ízület könnyed és fájdalommentes mozgásához. A maximális gyógyulás érdekében kúraszerűen javallott a terápia, azonban már az első kezelések alkalmával is jelentős javulást hozhat, ráadásul hatása hosszú ideig kitart.” – tudjuk meg Dr. Arnoldtól. Az injekciós kezelés hatékonyan megszünteti a gyulladást és a fájdalmat, így el lehet kezdeni az ízület mozgatását, hiszen a megfelelő funkcióhoz alapvető fontosságú a jó izomerő és megfelelő mozgástartomány. Szakember által vezetett gyógytornára azért is van szükség, hogy elkerüljük a vállöv izmainak sorvadását (atrófiáját).Mivel a kor előre haladtával sajnos csontjaink és porcaink is kopnak, ne feledkezzünk meg a megfelelő táplálkozásról, a tápanyag,- és vitaminbevitelről sem, valamint hetente háromszor végezzünk korunknak, és egészségi állapotunknak megfelelő mozgásformákat!


 

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Titokzatos betegség, a befagyott váll szindróma

váll vállfájdalom befagyott váll fájdalomközpont dr. arnold dénes arnold aktív fájdalomcsillapítás


Orvosi nyelven, befagyott váll szindrómának nevezik azt a betegséget, amelynek hatására a szalagok, izmok megrövidülnek, a vállízület teljesen lemerevedik és mozgásképtelenné válik. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy milyen tényezők lehetnek felelősek kialakulásáért, viszont az időben megkezdett kezeléssel a folyamat visszafordítható. A mindennapi életünket megkeserítő fájdalom, a merevség és mozgáskorlátozottság megszűntetésének lehetőségeiről, Dr. Arnold Dénes Arnold, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistája beszél.

TÚLKÍMÉLÉS, HORMONZAVAR, SZÍVBETEGSÉG ÉS PARKINSON-KÓR IS ÁLLHAT A HÁTTÉRBEN

Vállízületünk összetett funkciót lát el, és azt is kijelenthetjük, hogy testünk legmozgékonyabb, ennek köszönhetően az egyik legsérülékenyebb területe, amely sportoláskor, vagy közúti baleset során könnyen károsodhat. Ilyen esetben előfordulhat, hogy átmenetileg, vagy véglegesen, részlegesen, vagy teljesen lemerevedik. Befagyott váll szindróma esetén azonban nem erről van szó, ilyenkor az ízület minden külső behatás nélkül válik mozgásképtelenné, és az orvosok is csupán találgatni tudják, hogy milyen tényezők lehetnek felelősek kialakulásáért. Általában akkor figyelhető meg, ha valamilyen oknál fogva tartósan nem mozgatjuk a vállunkat, pl. műtét után, amikor hosszú ideig nyugalomba van helyezve az ízület. Előidézhetik továbbá hormonzavarok is, többek között az inzulin működésének zavarai, vagy a már kialakult cukorbetegség. Megemeli a kockázatát a pajzsmirigyhormon funkciójának romlása, sőt szívbetegség és Parkinson-kór esetén is növekedhet a befagyott váll gyakorisága.

SZAKASZAI ÉS TÜNETEI

Ebben a mozgásszervi kórképben a szalagok, az izmok megrövidülnek, az ízületet körülvevő tok rugalmasságát veszti, a mozgások korlátozottá és fájdalmassá válnak. Emiatt a páciens még kevésbé mozgatja vállát, azonban ezzel csak a folyamat súlyosbodását idézi elő. A szindróma lassan, fokozatosan alakul ki. Az első 2-3 hónapban a váll nagy fájdalmak árán, de még mozgatható. A következő 4-6 hónapban csökken ugyan a fájdalom, ellenben a merevség fokozódik. Ezt követi az „olvadási időszak”, amely akár egy évig is eltarthat, ez alatt az idő alatt, fokozatosan ismét mozgathatóvá válhat az ízület. Befagyott váll esetén a betegek nyugalmi állapotban is jelentkező, folyamatos fájdalomról panaszkodnak. Mozgásuk nehézkessé válik és ez már a mindennapi cselekvésekben is korlátozza őket: nehézséget okoz a fésülködés, a fogmosás, az öltözködés, illetve alvás közben nem tudnak az érintett oldalra fordulni. „Általában a középkorú hölgyek jelentkeznek a rendelésemen ezzel a problémával. Tapasztalatok szerint, körükben kétszer olyan gyakori ez az elváltozás, mint férfiak esetében” – mondja Dr. Arnold.

AKTÍV FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS ÉS CÉLZOTT MOZGÁSTERÁPIA LEHET A SEGÍTSÉG

 Ebben a kórképben nagy hangsúly van a megfelelő időben elkezdet, célzott mozgásterápián annak érdekében, hogy a mozgásfunkciók minél előbb helyreálljanak. Ugyanis, ha tartósan fennáll ez a jelenség, akkor egyrészt gyulladás is kialakulhat a vállízületben, másrészt ez a mozgáskorlátozottság az egész testre kihathat, hiszen a mozgásszerv-rendszer elkezd kompenzálni, és így a változás a többi ízületet is érinteni fogja. Ez megnyilvánulhat például a testtartás megváltozásában, hát- és nyak fájdalomban, vagy az ellenkező oldali váll túlterhelésében. „A gyógytornával párhuzamosan alkalmazott kezelési módszer, az aktív fájdalomcsillapítás terápia, amely hatékonyan szünteti meg a fájdalmat és a gyulladást. A specifikusan erre az ízülettípusra ható, szteroid-mentes anyagot ilyenkor a vállízület köré juttatjuk, ezzel a gyökerénél kezeljük a problémát és az azt kiváltó okokat is. A maximális gyógyulás érdekében természetesen kúraszerűen javallott a kezelés, amelyet, ha megfelelő mozgásterápiával kombinálunk, az izom- és ízületi funkciók helyreállnak, és teljes gyógyulás következhet be” – tudjuk meg Dr. Arnoldtól.

 

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

 

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

A stressz káros hatása mozgásszerveinkre

Gyakran előfordul, hogy a gerinc fájdalmának hátterében nincs röntgenfelvétellel kimutatható elváltozás. Ilyenkor gondolni kell arra, hogy a panaszokat a mindennapi feszültség okozza. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy hogyan függ össze a mentális állapot a nyak, a derék, valamint a hátfájdalmakkal.

Fájdalomközpont fájdalomcsillapítás aktív fájdalomcsillapítás dr. Arnold Dénes Arnold nyakfájdalom vállfájdalom hátfájdalom trigger pontok stressz

Mik azok a stressz reakciók?

A mozgásszervi problémák jó része civilizációs ártalom, amely a mozgáshiányból, az ülő életmódból a helytelen tartásból és a mindennapi feszültségből ered. A pszichikai és/vagy fizikai eredetű stresszre az ember „stressz reakciókkal” válaszol. Ez olyan kémiai és hormonális változások összessége, amely mobilizálja a vészhelyzettel való megküzdéshez szükséges erőforrásokat. Őseink életében ezeknek az élettani változásoknak főleg akkor volt szerepük, amikor védekezni, harcolni, vagy menekülni kellett.  Ma már inkább olyan helyzetekben van jelentőségük, amelyek feszültséget váltanak ki belőlünk, mert megítélésünk szerint veszélyeztetik testi és lelki jóllétüket. Ilyenkor felgyorsul a pulzus, emelkedik a vérnyomás, kitágul a pupilla, megfeszülnek az izmok. A stresszre adott válaszreakció nagyon hasznos és szükséges az ember számára, hiszen fenyegetettség esetén, a szervezet ilyen módon mozgósítja tartalékait. Baj akkor van, ha ez a „készültségi állapot” nem szűnik meg a veszély elmúltával, hanem állandósul. Ebben az esetben a szervezet nem tud „kikapcsolni”, ami nagy megterhelést jelent a szív- és érrendszerünkre, az idegrendszerünkre és a mozgásszerveinkre is.

Vezető tünet a nyak, a váll – és a derékfájás

Ha a stressz huzamosabb ideig fennáll, a test folyamatosan veszélyt érzékel, az izmok tartósan megfeszülnek, amely kitűnő táptalaja különböző mozgásszervi elváltozásoknak. A hosszas izomfeszülés izomgörcsöt okoz, amelynek hatására könnyen kialakulhatnak izomcsomók, fájdalmas pontok (trigger pontok) melyek akár krónikus fájdalommal is járhatnak. Sajnos, ha hosszú ideig fennáll ez az állapot, az állandó feszülés miatt az izmok, inak, szalagok egyensúlyi állapota megbomlik, "beáll" a nyak, a vállöv, befeszül az ágyéki gerincszakasz. „A hozzám fordulók jelentős része derék, nyak, illetve vállfájdalomtól szenved. Bár a tünet valós, nagyon gyakran előfordul, hogy a háttérben még sincs röntgenfelvétellel kimutatható elváltozás. Ilyenkor gondolni kell arra is, hogy a mozgásszervi bántalom pszichoszomatikus eredetű” – osztja meg tapasztalatait Dr. Arnold, fájdalomspecialista.

Mi segít a stressz okozta fájdalmon?

Átmenetileg a pszichés eredetű fájdalom csökkentésében segíthetnek a szájon át alkalmazható fájdalomcsillapítók és a patikában kapható izomlazító krémek. Tartós sikerre azonban – főleg ha a probléma már állandósult, - az aktív fájdalomcsillapítás alkalmazásával lehet számítani. Ez egy komplex mozgásszervi terápia, amely egy injekciós kúrából, valamint a mozgásfunkciókat visszaállító funkcionális gyógytornából áll. Ez a két kezelési mód már rövid időn belül gyorsan és hatékonyan megszűnteti az izomfeszülést, valamint az ehhez kapcsolódó fájdalmakat, és mozgáskorlátozottságot. Mivel az alkalmazott hatóanyag kombináció személyre szabott, nagyon jó eredményeket lehet elérni a tartós gyógyulásban. Nem kell attól sem tartani, hogy megterheli a szervezetet, hiszen szteroid-mentes és semmilyen egyéb kémiai összetevőt sem tartalmaz. A maximális gyógyhatás elérése érdekében azonban életmódunkban is szükséges bizonyos változásokat bevezetni. Amennyire lehetséges, csökkentsük az életünkben a stresszt, alkalmazzunk masszázst, relaxáljunk. Mozogjunk legalább heti 2-3 alkalommal, gyakran nyújtsuk az érintett területet, nagyon jó hatású ilyen esetben a jóga és a pilates. Táplálkozzunk egészségesen, kerüljük a túlsúlyt, és ami nagyon fontos, szánjunk elegendő időt pihenésre, kikapcsolódásra is.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

 

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Hat jó tanács az egészséges gerincért

A nyak-, hát- és derékfájás sokunk életét megkeseríti, pedig tudatos gerincvédelemmel sokat tehetünk a megelőzésért. Arra kértük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy foglalja össze számunkra ennek alapszabályait.
 

1. jó tanács: Figyeljünk a helyes testtartásra!

Ha munkavégzés és pihenés közben figyeljünk arra, hogy tartásunk helyes legyen, máris tettünk gerincünk védelme érdekében, és elkerülhetjük a nyak, a hát és a derékfájdalmakat. A megfelelő tartás ismérvei::

  • Állás közben a medence középhelyzetben van, nem billen sem előre sem hátra
  • Oldalnézetből a fejtető, a fül, a váll, a csípő, a térd és a boka egy függőleges vonalban helyezkedik el, a gerincvonala pedig „S” alakú görbületet mutat
  • Hátulnézetből testünk jobb és bal fele szimmetrikus, a vállak, a lapockák alsó csúcsai, a medence, a csípő, a farpofák és a térdhajlatok egy vonalba és magasságba esnek

2. jó tanács: Legyünk aktívak!

Túl sok időt töltünk a számítógép előtt görnyedve, vagy a televíziót nézve, pedig a túl sok ülés rendkívül káros hatással van a gerincünkre, izmainkra, ízületeinkre és az egész szervezetünkre. Gerincünk tartásért felelős izmaink ereje és rugalmassága speciális mozgással fejleszthető és fenntartható.

  • Mozogjunk rendszeresen, heti 2-3 alkalommal végezzünk fizikai állapotunknak megfelelő, gerinckímélő mozgásformákat. Ez lehet az úszás, jóga, gerinctorna, kerékpározás
  • A nyújtó, lazító és gerincmobilizáló gyakorlatok jó hatással vannak túlfeszült izmainkra, keringésünkre és a közérzetünkre egyaránt

3. jó tanács: Csökkentsük a stresszt!

A stressz és a mozgás szervrendszer szoros kapcsolatban áll egymással.  Ha a pszichés túlfeszítettség huzamosabb ideig fennáll, az kitűnő táptalaja különböző mozgásszervi problémáknak, a vállfeszülésnek, alig mozgó nyaknak, vagy görcsös hátnak.

  • A stressz okozta fájdalmas izomfeszülést, izomgörcsöt különböző relaxációs technikákkal, illetve masszázzsal oldhatjuk.
  • Szánjunk időt kikapcsolódásra, ellazulásra. Aludjunk eleget, a gerincünknek is szüksége van pihenésre. Figyeljünk a megfelelő matrac kiválasztására.

4. jó tanács: Táplálkozzunk megfelelően és fogyasszunk elég folyadékot!

A rendszeres mozgás mellett, tudatos táplálkozással és megfelelő folyadékfogyasztással  sokat tehetünk mozgásszerveinkért. Ha súlytöbblettel küzdünk, adjuk le, hiszen a plusz kilók nagy terhet rónak ízületeinkre és gerinccsigolyáinkra.

  • Étkezzünk naponta 5-ször. Este már ne fogyasszunk nagy mennyiségű ételt.
  • Ügyeljünk arra, hogy a bevitt energiamennyiség ne legyen több a felhasználtnál
  • Táplálékunk változatosan
  • Igyunk napi 2-3 liter folyadékot, ezzel sokat tehetünk porcaink rugalmasságának megőrzéséért

5. jó tanács: Ügyeljünk mozdulatainkra!

A nyak-, hát- és gerincbántalmak megelőzése érdekében fontos, hogy napi tevékenységeink során kerüljük a rossz pozíciókat és kényszertartásokat.

  • Ne üljünk, vagy álljunk több órán keresztül egy helyben. Testhelyzetünket gyakran változtassuk, munka közben néha tartsunk szünetet. Álljunk fel és nyújtózzunk.
  • Kerüljük a nehéz tárgyak emelését. Ha mégis erre kényszerülünk, a terhet egyenletesen osszuk el a két kezünkben, ne cipekedjünk féloldalasan. Súlyosabb tárgyat egyenes háttal, a combizmainkat használva félig guggoló helyzetből emeljünk fel
  • Mellőzzük az előrehajlást és erőteljes csavarodást és a hirtelen mozdulatokat

6. jótanács: Ha fáj, segít az aktív fájdalomcsillapítás!

Amennyiben mozgásszervi fájdalmaink a fenti tanácsok betartása mellett is állandósulnak, abban az esetben megoldást az aktív fájdalomcsillapítás jelenthet. Ez egy ízületek körül alkalmazott intraartikuláris (ízületi injekciós) terápia, mely a következőkben lesz a segítségünkre.

  • Rövid időn belül megszűnteti a fájdalmat és a gyulladást
  • Gyógytornával kombinálva visszaállítja a mozgásfunkciókat
  • Tartós eredményt hoz
  • Szteroid-mentes, természetes anyagokból áll, ezért nem terheli a szervezetet
  • Személyre szabottan segít, mivel a hatóanyag kombinációt és a terápia hosszát a beteg állapotának megfelelően határozzuk meg

„Sokat tehetünk mozgásszerveink védelme érdekében, ha már a kezdeti tüneteknél szakorvoshoz fordulunk, mivel az időben kezelt mozgásszervi elváltozások nagyon jól gyógyíthatók” – javasolja Dr. Arnold fájdalomspecialista.

Forrás:Fájdalomközpont 

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

«
12

Követők

drlaslo Törpicsek Prima Medica Központok Primamedica5

Fájdalom

blogavatar

Aktív fájdalomcsillapítás módszereinek bemutatása a leghétköznapibb és ritkább mozgásszervi problémákon keresztül. A blog szakmai hátterét a Fájdalomközpont fájdalom-magánklinika szakorvosa dr. Váradi Éva biztosítja, aki tapasztalat reumatológus- fizioterápiás szakorvos. A fájdalom megközelítése során mindig több oldalról közelíti meg a leghatékonyabb kezelés kiválasztásához.
- Orvosi Guna terápia
- Ízületi hialuronsav injekció
- Bemer mágnesterápia
- Kezelhető fájdalmak
- Lágyrész hialuron injekció
- Lökéshullám terápia
- Akupunktúra
- Gyógytorna