Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
lökéshullám terápia

Szteroid vagy hialuronsav? Segítség a fájó ízületeknek 

40 éves kor felett sokan szenvednek az ízületi kopás okozta fájdalomtól, mozgásbeszűküléstől, ugyanakkor sokan tartanak a szteroidok használatától is. Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos egyrészt az alkalmazás indokairól, másrészt a hialuronsav injekcióról, mint opcióról beszélt.

A porckopás gyakori oka a fájdalomnak

hialuron injekció szteroid ízület gyulladás Dr. Páll ZoltánMíg a fiataloknál leginkább az okozza az ízületi fájdalmat, hogy megsérülnek sportolás közben, vagy túlterhelés miatt kialakul egy nyálkatömlő gyulladás, addig az idősebbeknél a leggyakoribb ok az ízületek kopása, vagyis az osteoarthritis.
Ez a probléma annyira elterjedt, hogy Amerikában egyes becslések szerint több, mint 30 millió embert érint és hazánkban is szinte népbetegség. Az osteoarthritis az ízületi porcok elváltozásának, elvékonyodásának fájdalmas eredménye. A porc ugyanis "kipárnázza" a csontok közti területet, vagyis ha elvékonyodik, a csontok dörzsölik az ízületek szélét, amely ráadásul igen gazdag a fájdalmat is érző idegvégződésekben. Bár mindenki találkozhat az ízületi kopással, jelentős rizikótényező, ha valaki túl fiatalon, sokat és intenzíven sportolt, vagy fiatalabb korában megsérült. Amennyiben fájdalmat és ízületi merevséget tapasztalunk reggelente vagy fizikai megterhelést követően, érdemes orvoshoz fordulni.

Hatékonyak-e a porcerősítő szerek?

Az ízületben az úgynevezett üvegporc (hyalinporc) sejtjei nem tudnak osztódni, és a porc akkor éri el tömege a maximumát, amikor befejeződik a növekedése. Ettől kezdve már csak csökkenni képes. Bár a hirdetések azt sugallják, hogy a porcerősítő szerek beindítják a porc képződését, valójában „csak”  a meglevő porcsejteket erősítik, és természetesen ez is nagyon fontos. Ha viszont már beindult a porckopás folyamata, kizárólag az esetleges túlsúly csökkentése, a rendszeres mozgás és bizonyos kezelések befolyásolhatják a porc állapotát. Ezen kívül a legfontosabb feladat, hogy csillapítsuk a fájdalmat és megóvjuk a maradék állományt.  

Kell-e választani a szteroid és a hialuronsav közt?

Az injekciós terápiák időben elkezdve akár a műtétet is megelőzhetik. Ugyanakkor műtét után is lehet haszna a terápiának, „karbantartás” céljából. Az ízületekbe szteroid és hialuron is beadható, és mindkettőnek megvan a maga szerepe és haszna.

- A kortikoszteroid injekció igen gyakran használt eljárás arthritis esetén, ugyanis csökkenti a gyulladást, és elnyomja az immunrendszer túlműködését, amely rheumatoid arthritis esetén saját szöveteit támadja meg. A szteroid kitűnő szer a gyors eredményekhez, ugyanis a vérárammal eljut a gyulladás helyére, így gyorsabban és hatékonyabban fejti ki a fájdalomcsillapító hatást, mint a szájon át szedhető gyógyszerek, és kevesebb is a mellékhatása azoknál. Ugyanakkor a tartós szteroidos kezelés növelheti a csontritkulás, a felborult menstruációs ciklus, a testtömeg növekedés és egyes betegségek kockázatát, ezért óvatosan, elsősorban rövidtávon ajánlatos alkalmazni – ismerteti Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos.

- A hosszú távú eredmény alapköve lehet viszont a hialuronsav injekció. A hialuronsav egy természetesen is előforduló molekula, amely „megolajozza” az ízületet és tompítja a felszínét ért lökéseket. Ha tehát hialuronsavas gélt injektálunk az ízületi résbe, az csökkenti az ízületi folyadék belső súrlódását, tehát elősegíti a csúszást. A beadott anyag egy átlátszó zselé, amely nagy koncentrációban tartalmaz hialuronsavat.  Természetesen ennél az eljárásnál is előfordulhatnak mellékhatások, mint például duzzanat, folyadékgyülem a térd körül. Mindemellett a legtöbb páciens csupán a hialuronsav előnyeit tapasztalja, hiszen az injekciós kúra hatása fokozatosan adódik össze, így akár 6-8 nyolc hónapig rendkívüli mértékben csökkenti a fájdalmat és javítja az ízület terhelhetőségét. Előrehaladott esetekben ma már elérhető egy szteroiddal kombinált hialuronsav készítmény is. 
 

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Teniszkönyök – ezért hatástalanok az otthoni praktikák

Sok ember életét keseríti meg a teniszkönyök, amely a könyök, az alkar és a csukló túlterhelése miatt kialakuló, gyulladással és heves fájdalommal járó mozgásszervi betegség. Az otthoni fájdalomcsillapító praktikák ennél a betegségnél nem segítenek, hiszen a fájdalom rövid idő elteltével ismét visszatér, általában még erősebb panaszokat okozva, mint azelőtt. Arról kérdeztük dr. Páll Zoltánt, a Fájdalomközpont traumatológus-sportorvos fájdalomspecialistáját, hogy milyen kezelési mód létezik, amellyel a teniszkönyököt okozó masszív gyulladás, valamint az ennek talaján kialakult fájdalom hatékonyan és tartósan megszüntethető. 

Túlerőltetés, túlfeszítés, teniszkönyök

teniszkönyök teniszkönyök kezelése lágyrész hialuron injekció dr. Páll Zoltán

A teniszkönyök a könyök külső oldalának jellegzetes fájdalmával járó, gyulladásos mozgásszervi betegsége. Az alkar feszítő izmai a könyök felett, a felkarcsont végén található kis kiemelkedésen erednek. Abban az esetben, ha az alkar feszítőizmait túlerőltetjük – akár teniszezéssel, vagy egy hirtelen emeléssel, a szakácsok a nehéz merőkanállal, az  autószerelők a rendszeresen használt csavarkulccsal - akkor ez a túlzott erőltetés csonthártya irritációt, csonthártya alatti bevérzést, csonthártyagyulladást okozhat.

Kis gyulladásból nagy fájdalom

Az egyszeri nagy vagy többszöri pici túlerőltetés okozta gyulladás azon a kicsi ponton jelentkezik először, ahonnan az alkarfeszítő izomköteg a felkarcsonton ered. A gyulladás kezelés hiányában krónikussá válik, és folyamatosan átterjed a könyök többi kötőszöveti képletére is.  Ezzel együtt a fájdalom is növekszik, először mozgatásra, később már nyugalomban is, kisugározva a csukló majd a váll felé. Végeredménye, hogy a kar használhatatlanná válik, sőt az éjszaka sem múló fájdalom az alvást is lehetetlenné teheti.

Hatékony és gyors fájdalomcsökkenthez célzott gyulladáscsökkentés szükséges

A teniszkönyök kezelésének kulcsa a fájdalmat okozó gyulladás hatékony kezelése – magyarázza Páll Zoltán főorvos. Így a kezelés része a gyulladásos terület – könyök külső oldalának - hűtése, a könyök és kar nyugalomba helyezése. A gyulladás hatékony csökkentésében azonban akadályt jelent, hogy az ín-csont találkozása, az ott kialakult és a fájdalom okát jelentő gyulladás a szokásos gyulladáscsökkentő szerek számára nehezen megközelíthető. Igazi hatékonyságot a célzott, közvetlenül a gyulladás helyét elérő gyulladáscsökkentő kezeléstől lehet várni. Ilyen kezelés az utóbbi években megjelent speciális, lágyrész-gyulladásos fájdalmak kezelésére kifejlesztett „lágyrész hialuron injekció”, a szöveti kollagén injekció vagy éppen a több ezer éve használt, utóbbi években tudományosan is igazolt hatást mutató akupunktúra.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Új kezelés segít megszüntetni a vállfájdalmat

A közelmúltban számos klinikai vizsgálat pozitívan értékelte és orvosi tapasztalatok is megerősítették a hyaluronsav hatásosságát a különböző ínsérülések, részleges izomszakadások, lágyrész-fájdalmak kezelésében és megszüntetésében. Arról kérdeztük dr. Páll Zoltánt, a Fájdalomközpont sebész-traumatológusát, hogy miért hatékony a hyaluronsavas kezelés, hogyan múlik el ettől rövid idő alatt a vállfájdalom és hogyan állnak helyre az új kezelés hatására a normál mozgásfunkciók.

Sorozatos ütközések, íngyulladás, fájdalom

vállfájdalom rotátorköpeny-szakadás dr. Páll Zoltán hialuronsav hialuron injekció lágyrész hialuron injekció

A vállízület működésében, a rotátor köpeny négy izomból álló izomrendszere játszik alapvető fontosságú szerepet. Ezeknek a rotátor izmoknak egy meglehetősen szűk anatómiai térben kell mozogniuk, a vállcsúcs és a hollócsőr nyúlvány (csontos kinövés a lapockán) alatti csontos-inas ív alatti térben. Ha az izmok sorozatosan a környező csontos-szalagos ívnek ütköznek, az ínakban, ínszalagokban, izmokban különböző irritációk alakulhatnak ki. Ez az úgynevezett krónikus, degeneratív impingement szindróma (ütközéses szindróma), amely irritációval, gyulladással, ödémával, valamint nagyon kellemetlen vállfájdalommal jár.

Sérülés, részleges vagy teljes szakadás

Előfordulhat az is, hogy a rotátor köpeny részlegesen vagy teljesen elszakad. Ez általában valamilyen trauma, baleset következménye lehet, amely sok esetben sportolás során, illetve erős fizikai megterhelés hatására alakul ki. Elsősorban azok a tevékenységek eredményezhetik, amelyekhez gyors, dinamikus karmozgások szükségesek, az erőkifejtésben a kar emelése történik vagy a fej fölötti tartományban folyik erőkifejtés. A rotátor köpeny sérülésekor a páciens válltáji tompa fájdalmat érez a vállcsúcs, illetve a deltaizom környékén. Erőtlenség, gyengeséget tapasztal a kar oldal és előre történő emelése, megtartása során. Beszűkül a mozgástartománya, éjszakai fájdalmak gyötrik és nem tud aludni a fájdalmas oldalon.

 Fontos a pontos diagnózis

A diagnózis felállításához mindenképpen szükséges a pontos kórelőzmény felvétele. Ennek során a kezelőorvos tájékozódik a fájdalom jellegéről, időtartamáról, intenzitásáról és azokról a fizikai tevékenységről, amelyek kiváltják, illetve erősítik a fájdalmat. Ezután következik a váll fizikális vizsgálata, a fájdalmas pontok kitapintása. A diagnózis felállításában nélkülözhetetlen valamely képalkotó eljárás alkalmazása, röntgen felvételt készítése, illetve szükség esetén MR vagy ultrahangos vizsgálat is. Ez utóbbit a váll mozgatása közben is el lehet végezni, így sokat elárul a vállízület állapotáról.

Az idejében kezelt mozgásszervi elváltozások jól gyógyíthatók

Vállfájdalmak esetén, - melynek hátterében gyakran a rotátor köpeny inainak gyulladása, illetve részleges vagy teljes szakadása áll, - minél előbb forduljunk orvoshoz. „ Abban az esetben, ha a rotátor köpeny még nem teljesen, hanem csak részlegesen szakadt vagy sérült, gyulladt, fájdalmas, még műtét nélkül tudunk segíteni a gyógyulásban, a gyulladás és a fájdalom megszüntetésében. Mindez azonban attól függ, hogy milyen mértékű a sérülés, szakadás. Így azt javaslom, hogy ne várjuk meg azt az állapotot, amikor a karunkat már mozgatni sem tudjuk, hiszen ezzel azt kockáztatjuk, hogy a rotátor köpeny teljesen elszakad és már csak sebészeti úton orvosolható a probléma” – figyelmeztet dr. Páll Zoltán traumatológus.

Kerülje el a műtétet hyaluronsavas kezeléssel

Az íngyulladások, ínsérülések, részleges izomszakadások, lágyrész-fájdalmak kezelésére kiválóan alkalmazható egy új kezelés, amelynek során célzottan hialuronsavat juttatunk a fájdalmas területre, ez a lágyrész hialuron injekció. Ez az anyag amellett, hogy regenerálja a sérült szöveteket, egyszerre csökkenti a gyulladást és megszünteti a fájdalmat is. Segít visszaállítani a vállízületnél különösen fontos normál mozgástartományt és a megfelelő mozgásfunkciókat. „A hyaluronsavas kezelés után már az első alkalommal érezhető a fájdalomcsökkenés. A kezelés során elmúlik a gyulladás és a panaszmentesség tartósan megmarad” – tudjuk meg dr. Páll Zoltán sebész-traumatológus főorvostól.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Sarokfájdalom: ne várja meg, míg műtétre kerül a sor!

Dr. Páll Zoltán Fájdalomközpont sarokfájdalom Achilles-ín aktív fájdalomcsillapítás

A sarok körül jelentkező fájdalmak egyik okozója, az Achilles-ín gyulladása. Kialakulásában a túlerőltetés mellett, a láb deformitásai is szerepet játszanak. Ha főleg a reggeli órákban, gyakran érez fájdalmat a sarokcsont felett, érdemes szakemberhez fordulnia, mert az elhanyagolt betegség sokszor már csak műtéttel kezelhető.

A GYULLADÁS OKA FŐKÉNT A TÚLERŐLTETÉS

„Az Achilles-ín rögzíti a lábszár izmait a sarokcsonthoz. Előre-hátra mozgatja a lábfejet, így jelentős szerepe van a járásban, futásban, ugrásban” –magyarázza Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont traumatológus-sportorvosa. Testünk leghosszabb ina, amely bár igen vastag és erős, ennek ellenére meglehetősen gyakoriak a sérülései, gyulladásai, melyek erős fájdalommal járnak.  A gyulladás valójában, egy krónikus (hosszantartó) irritáció miatt kialakult szövetkárosodás, amelynek a tünetei általában lassan, fokozatosan alakulnak ki, rendszerint állandó túlerőltetés következtében. Főleg azokat a fiatal- és középkorú férfiakat érinti, akik intenzív lábmunkát végeznek például sportolás, vagy túrázás, illetve egyéb fizikai aktivitás közben. A túlzott igénybevétel mellett, olyan biomechanikai tényezők is provokálhatják a probléma megjelenését, mint például a lábfej fokozott befordulása miatti helytelen járás, a lúdtalp, a magas lábboltozat, a merev Achilles- és térdinak és a sarok torzulásai. Fokozza a sérülésveszélyt a túlsúly és a magas sarkú cipők viselése is, melyek a megváltoztatják a láb ortopédiai- és statikai viszonyait.

A LEGJELLEMZŐBB TÜNETEK

Ha az ín megsérül, hegszövet alakul ki rajta, mely minden egyes lépésnél megsérti az őt körülvevő védőhüvelyt, ezért jelentkezik a fájdalom, amely pihentetésre szűnik, erőltetésre fokozódik. Rendszerint reggeli ébredés után a legmarkánsabbak a tünetek, illetve akkor, amikor a beteg ülés vagy fekvés után feláll, és járni kezd. Ilyenkor jellemző a lábszár merevsége, illetve az ín érzékenysége, a sarokcsont felett. Ha az ín mentén duzzanat, pirosság, érzékelhető és megvastagodás, öedema, vagy vádli fájdalom jelentkezik, feltétlenül szakorvoshoz kell fordulni. 

VIZSGÁLAT A SZAKORVOSI RENDELŐBEN

A fizikális vizsgálat részeként a szakorvos nyomással ellenőrzi az ín épségét, nyomásérzékenységét, kitapintja a duzzanatot, és megállapítja fájdalom pontos helyét. Feltérképezi az alsó végtag mozgásterjedelmét, rugalmasságát és reflexeit.  Indokolt esetben, képalkotó (rtg, ultrahang, MRI) vizsgálatokat rendel el, hogy meggyőződjön a környező csontok állapotáról, az ízületek helyzetéről, a lágyrészek, inak szerkezetéről, valamint kizárja a hasonló tünetekkel járó egyéb betegségeket.

 NE VÁRJA MEG, MIKOR MÁR CSAK A MŰTÉT SEGÍT!

Nem érdemes halogatni a szakszerű orvosi ellátást, ugyanis a gyulladás következtében meggyengült ínszalag könnyen elszakadhat, ilyenkor pedig már csak a műtéti rekonstrukció segít.  Erre a problémára, a vény nélkül kapható fájdalom és gyulladáscsökkentők csak ideig-óráig hatnak, hiszen csak a tüneteket nyomják el, de nem adnak olyan végleges megoldást, mint az aktív fájdalomcsillapítás terápia. Ez egy speciális hatóanyagokból álló célzott, szteroid-mentes injekciós kezelés, amely gyors és hatékony megoldást nyújt a regeneráció elősegítésében, a fájdalom és a gyulladás csökkentésében, ezáltal a mozgáskorlátozottság megszüntetésében. „A pontos hatóanyag kombinációt, a mennyiséget és a terápia hosszát, személyre szabottan határozzuk meg. A kezelést, az érintett terület körül helyileg, a fájdalom forrásánál végezzük, intenzíven, egyben hosszú távon támogatva a felépülést.
A fájdalom és gyulladás csökkentése után kezdjük el fokozatos terheléssel a funkcionális gyógytornát, szakképzett gyógytornász segítségével” – tudjuk meg a traumatológus-sportorvostól.

KOMPLEX KEZELÉS ÉS MEGELŐZÉS

Dr. Páll Zoltán arra is felhívja a figyelmet, hogy az aktív fájdalomcsillapítás mellett fontos még a tünet együttest kiváltó biomechanikai okok azonosítása, kezelése, megszüntetése. Terhelésnél oda kell figyelni a rendszeres nyújtásra, az alapos bemelegítésre, valamint a megfelelő lábbeli kiválasztására.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Térdízületi szalagsérülése van? Segít az aktív fájdalomcsillapítás!

Dr. Páll Zoltán Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás térdízületi szalagsérülés

Ezekben a hetekben, az olimpiai játékok idején, a sporté a főszerep az egész világon. A sportról általában az egészség, a mozgás öröme, az Olimpia kapcsán pedig, a versengés izgalma jut eszünkbe, azonban ezeket a pozitív érzéseket gyorsan felválthatja a fájdalom, ha sérülés következik be edzés, vagy versenyzés közben. Az egyik leggyakoribb probléma sportolóknál a térdízületi szalag sérülése. Arról kérdeztük, Dr. Páll Zoltánt, a Fájdalom Központ sportorvos-traumatológusát,hogy hogyan keletkezik, milyen tünetei vannak, és milyen módon lehet kezelni és megszüntetni ezt a károsodást.

Gyakran labdajáték közben történik baj

Egy korábbi amerikai tanulmány szerint számos olyan, az Olimpia programján is szereplő sportot űznek versenyszerűen és tömegsport jelleggel egyaránt a világon, melyek komoly veszélyeket jelenthetnek. Minden 100 ember közül általában 1-2 fő komolyabb balesetet is szenved, amennyiben rendszeresen űzi az adott sportot legalább egy évig. Azt is megállapította a felmérés, hogy sportolás közben leginkább a fej, a térd, a boka és az ujj sérüléseitől tarthatunk. Az élsportolók sokszor komoly sportsérüléseket kockáztatnak meg a jobb eredmény reményében, de olyan amatőr sportolók körében is gyakran előfordulnak ilyen balesetek, aki megfelelő felkészülés, illetve rendszeres orvosi kontroll nélkül terhelik túl magukat. A térdízületi szalagsérülések főleg az ellenféllel való ütközéskor, illetve csavarodó és egyéb mozdulatok hatására jönnek létre, leginkább a labdajátékok során, futballozás, kézilabdázás, röplabdázás, jégkorongozás, tenisz, fallabda közben, de gyakran előfordul síelés és küzdősportok esetében is. Minél nagyobb erőbehatások érik az ízületet, annál nagyobb a szalagok károsodásának mértéke, annál súlyosabb és komplikáltabb a sérülés.

A szalagsérülés tünetei és diagnózisa

Az akut térdízületi szalagsérülés jellemző tünete a fájdalom, ami az erőbehatás pillanatában extrém mértékű, majd fokozatosan csökken. Ismételten fellép, ha az ízületet mozgatjuk, vagy terheljük. Az érintettek gyakran számolnak be roppanás, reccsenés érzésről. Néhány órán belül, az ízületben kialakuló vérömleny (haemarthros) hatására feszítő érzéssel, fájdalommal együtt járó duzzanat fejlődhet ki. A sérült szalag felett gyakran helyi nyomásérzékenység észlelhető. Az instabilitás nagyon fontos tünet, amely leginkább az ízület terhelésekor és mozgatásakor jelentkezik. A szalagok szempontjából a baleset során beszélhetünk megnyúlásról, részleges és teljes szakadásról, illetve csontos kiszakadásról, abban az esetben, ha a csont eltörik. Az, hogy teljes, vagy részleges szakadás történt –e, az MRI segítségével, vagy arthroscopiával (térdízületi tükrözés) diagnosztizálható megbízhatóan.

Megoldást jelenthet az aktív fájdalomcsillapítás

„Akár teljes szalagszakadás történt és műtétre van szükség, akár részleges, és elegendő a gyógyuláshoz a konzervatív (nem műtéti) terápia, a rehabilitációban mindkét esetben nagyon hatékonynak tartom az aktív fájdalomcsillapítást.” – tudjuk meg Dr. Páll Zoltán traumatológus-sportorvostól. Ez egy injekciós eljárásból, valamint funkcionális gyógytornából álló komplex terápia, amely a probléma gyökerénél hat és rendkívül eredményesen a szünteti meg a fájdalmat, a gyulladást és a mozgáskorlátozottságot. A hatóanyagot a térd ízületei köré fecskendezzük be, így az rögtön a fájdalom kiindulópontjához jut el. Ezzel erősítjük az ízületek körüli képleteket és azokat az inakat, szalagokat, amelyek egy sérülés során megnyúltak, sérültek. A szteroiddal szemben ismert mellékhatása nincs, így  nem terheli a szervezetet. Miután megszűnt a fájdalom és a gyulladás, a kezelést funkcionális gyógytornával egészítjük ki, amely visszaállítja az izmok-ízületek statikai és dinamikai egyensúlyát és a megfelelő mozgástartományt.

Kérje szakértő segítségét!

A legtöbb, igazán aktív életet élő embernek, rendkívül megterhelő lelkileg a fájó testrész megfelelő ideig tartó pihentetése és a hosszú felépülési idő. Éppen ezért, ha valamilyen problémával küzd, forduljon mielőbb szakemberhez, hiszen a sportbalesetekre jellemző, hogy következményeik, (duzzanat, deformálódás, kóros mozgathatóság) rehabilitációja jól kidolgozott, megfelelő kezelés esetén többnyire tökéletesen gyógyulnak. „A mielőbbi szakszerű ellátás azért is fontos, hogy az újrasérülést (ugyanazon a helyen ugyanolyan sérülés) elkerüljük, és ismét maradéktalanul élvezhessük a sport, a mozgás örömét!” – javasolja a sportorvos.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

«
12

Követők

drlaslo Törpicsek Prima Medica Központok Primamedica5

Fájdalom

blogavatar

Aktív fájdalomcsillapítás módszereinek bemutatása a leghétköznapibb és ritkább mozgásszervi problémákon keresztül. A blog szakmai hátterét a Fájdalomközpont fájdalom-magánklinika szakorvosa dr. Váradi Éva biztosítja, aki tapasztalat reumatológus- fizioterápiás szakorvos. A fájdalom megközelítése során mindig több oldalról közelíti meg a leghatékonyabb kezelés kiválasztásához.
- Orvosi Guna terápia
- Ízületi hialuronsav injekció
- Bemer mágnesterápia
- Kezelhető fájdalmak
- Lágyrész hialuron injekció
- Lökéshullám terápia
- Akupunktúra
- Gyógytorna