Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
lökéshullám terápia

Fáj a csípője, és már megerőltető minden mozdulat? Az aktív fájdalomcsillapítás segíthet a panaszain!

ízületi porckopás csípőfájdalom csípő ízületi porckopás Sekk Patrícia dr. Arnold Dénes Arnold MSc

A csípőízületi porckopás (csípőarthrosis) sok embert érint, és szinte mindenki találkozott már olyannal is, aki ezzel a betegséggel operáltak. Ennek az az oka, hogy sajnos a csípőprotézis, a porckopás nagyon súlyos állapotában, már elkerülhetetlen. Fontos azonban tudni, hogy számos olyan kezelési mód létezik a betegség kevésbé előrehaladott stádiumaiban, amelyek segítségével ez a beavatkozás elkerülhető. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, valamint Sekk Patríciát, a Fájdalomközpont gyógytornászát, hogy melyek ezek a terápiás lehetőségek.

A CSÍPŐÍZÜLETI PORCKOPÁS FOLYAMATA

Az ízületi porckopás számos ok miatt bekövetkezhet. Oka lehet többek között fiatal életkorban a kezeletlen, vagy nem megfelelően gyógyult csípőficam, a csípőízületet ért baleset, a természetes öregedés során is kialakulhat arthrosis, illetve az elhízás, a mozgás-hiány, de akár a túlzásba vitt sportolás is.  Az ízületek csontvégeit természetes ütéselnyelő réteg, az ízületi porc borítja. A leépülés során ez a porc először elvékonyodik, később már el is tűnik. A porcszövet érdessé válik és alatta a csont megvastagodik. A fájdalom fokozódik, s ez mindig együtt jár az izmok védekező feszülésének kialakulásával, így próbálja a szervezet csökkenteni a fájdalmas mozgást. Végső stádiumban a csontok végei összeérnek, egymáson surlódnak, ami nagy fájdalommal, valamint duzzanattal és gyulladással jár.

AZ ÍZÜLETI PORCKOPÁS JELLEGZETES TÜNETEI

Az egyik tipikus tünete az arthrózisnak a nagyon makacs és kellemetlen fájdalom. Kezdeti stádiumában általában csak nagyobb igénybevételnél jelentkezik ez a panasz, később már kisebb mozgatásnál is, majd végül állandósulhat. A nyugalomban is érezhető fájdalom gyulladásra utalhat. Másik gyakori tünet az ízületi merevség.  Leginkább reggel - de akkor is, ha huzamosabb ideig pihen egy bizonyos helyzetben az ízület – érzi úgy az ember, mintha a csípője „berozsdásodott” volna, ez nagyjából egy fél óra múlva szűnik meg, amikor az ízület „bejáratódik”. Az idő előrehaladtával ízület mozgásterjedelme fokozatosan lecsökken.  A fájdalom és a mozgás-korlátozottság miatt elkezd sántikálni a beteg, egyre ezzel párhuzamosan pedig egyre nehezebbé válhat olyan mindennapi tevékenységek elvégzése is, mint a járás, a leguggolás, a székből való felkelés.

AZ AKTÍV FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS TERÁPIA MEGOLDÁST JELENTHET

A folyamat előrehaladását segít megállítani az aktív fájdalomcsillapítás terápia, amelynek egyik része, az ízületi porcfelszín állapotát javító injekciós kezelés, mely hatékony megoldást nyújt a fájdalomcsillapításban, a gyulladáscsökkentésében, ezáltal a mozgáskorlátozottság megszüntetésében. A befecskendezett anyag kizárólag természetes alapanyagokból áll és nem tartalmaz szteroidot. Az injekciós kezelés gyakoriságának, pontos hatóanyag-kombinációjának meghatározása a beteg állapotától és a probléma mértékétől függ. „A terápia másik része, az izmok-inak-izületek statikai és dinamikai egyensúlyát, valamint a mozgásfunkciókat helyreállító funkcionális gyógytorna, amely személyre szabott, az egyén terhelhetőségének és tüneteinek függvényében összeállított, speciális gyakorlatsor. Abban az esetben, ha a páciensek betartják a terápiás javaslatokat, rendszeres gyógytornával és megfelelő életmódváltással is segítik a kezelést, sokat tehetnek állapotuk javulásáért és panaszaik megszűnéséért” – osztja meg tapasztalatait Sekk Patrícia, a Fájdalomközpont gyógytornásza.

KERÜLJE EL A MŰTÉTET!

Az előrehaladott csípőízületi porckopás rendkívül káros hatással van az életminőségre. Habár a csípőprotézis beültetés, ma már rutin beavatkozásnak tekinthető, de a műtétnek, és az azt követő időszaknak számos kockázata és szövődménye ismert, ráadásul a csípőprotézis műtétek  csípőízületi porckopás (csípőarthrosis) sok embert érint, és szinte mindenki találkozott már olyannal is, aki ezzel a betegséggel operáltak. Ennek az az oka, hogy sajnos a csípőprotézis, a porckopás nagyon súlyos állapotában már elkerülhetetlen. Fontos azonban tudni, hogy a betegség kevésbé előrehaladott stádiumaiban számos olyan kezelési mód létezik, amelyek segítségével ez a beavatkozás elkerülhető. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, valamint Sekk Patríciát, a Fájdalomközpont gyógytornászát, hogy melyek ezek a terápiás lehetőségekrehabilitációja hosszú ideig tart és nagy türelmet kíván. „Ennek elkerülése érdekében javasolt minél előbb orvoshoz fordulni, hiszen a mozgásszervi panaszok a kezdeti időszakban még jól kezelhetők és megszüntethetők” – tudjuk meg Dr. Arnoldtól.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Fejfájás – Lehet, hogy nem a fejben van gond?

Fejfájás esetén először mindenki arra gondol, hogy a mindennapi stressz, az időjárás változás, esetleg a vérnyomás okozza. Az azonban kevésbé jut eszünkbe, hogy a visszatérő probléma háttérben gyakran egészen más okok, pl. mozgásszervi elváltozások állnak, melyek a gyógytorna egyes módszereivel nagyon jól kezelhetők.  Vegyük sorra ezeket az okokat és kezelési lehetőségeiket, Sekk Patrícia, a Fájdalomközpont gyógytornásza segítségével.

fejfájás nyaki gerinc Sekk Patrícia gyógytornász

 Ön is sokat ül számítógép előtt?

A fejfájás nagyon sok esetben gerincproblémákra, azon belül is a gerinc nyaki szakaszának elváltozásaira vezethető vissza. A nyak egyes izmai zsugorodásra hajlamos izmok, amelyek ha állandóan feszülnek, rugalmasságuk csökken. Ennek következtében a csigolyák helyzete, valamint a nyak és a fej tartása megváltozik, az itt futó erek nyomás alá kerülnek és kevesebb oxigén dús vér jut az agyba, fejfájást okozva. Biztosan sokan ismerik az érzést, amikor először tompa, enyhe, majd egyre erősödő nyomást érzékelünk a fejünkben Ez a probléma jellemzően olyan tevékenységek során alakul ki, amikor huzamosabb ideig egyforma testtartást veszünk fel, például sokat ülünk a számítógép monitorját nézve. A kemény, feszes izomzatban fájdalmas izomcsomók (trigger pontok) is keletkezhetnek, szintén fokozva a fájdalmat és a feszülést.

Állkapocs ízületi problémák

Gyakori eset, mégis kevesen gondolnak rá, hogy a fejfájást az állkapocs ízületének és az azt körülvevő lágyrészeknek az elváltozása okozza. Ilyenkor az állkapocs-ízületek, az izmok, a fogak, az állkapocs helytelen állása vagy funkciózavara következtében túlzott nyomásnak vannak kitéve. Ez többek között arc és nyaktájéki fájdalmat, fejfájás, migrént, fülzúgást, rágáskor hallható kattogást, a rágóizmok fáradékonyságát okozza. Ez a panasz is jól kezelhető gyógytornával, az állkapocs ízületi terápiával.

Hogyan kezel a gyógytornász?

A gyógytornász elsőként állapotfelmérést végez, melynek során felveszi az anamnézist ((páciens panaszai, előzmények, egyéb betegségek). Megvizsgálja a testtartást, valamint a gerinc mozgásszervi állapotát. Ha a fejfájás hátterében a gerinc elváltozásainak gyanúja áll, akkor tartáskorrekciós gyakorlatokkal helyreállítja a testtartást és az izomegyensúlyt. Ennek hatására a testtartás javul, az izmok tónusa normalizalódik, feszessége megszűnik, és a fejfájás csökken. Abban az esetben, ha a fejfájás mögött az állkapocs ízületi problémája áll, a terapeuta az állkapocs ízületét kezeli, speciális manuál terápiás fogásokkal. Oldja az állkapocs környékén megjelenő görcsös csomókat, ezzel csökkenti az állkapocs feszességét, megszünteti a fülzúgást, a szédülést, és az általa okozott fejfájást. Fájdalmas izomcsomók esetén szakember lokalizálja a meghatározott területeken fellelhető pontokat, amelyeket speciális fogással kezel ezzel nyomást gyakorolva rájuk. Ennek hatására vérbőség alakul ki, amelynek köszönhetően, a helyi szöveti keringés javul, az izomcsomók oldódnak, a fájdalom megszűnik.

Szelídítsük meg a stresszt!

A nyaki- vállövi merevséget, izomfeszülést és a hozzá kapcsolódó fejfájást nagyon gyakran a mindennapi feszültség okozza. Ennek megszüntetésére különböző lazítási technikák alkalmazásával (pl. relaxáció, autogén tréning) van lehetőség. Nagyon kedvező hatású ilyen esetben a gyógymasszás is, mely segíti a feszes izmok- és izomcsomók ellazulását, javítja a vérkeringést, oldja a testi-lelki stresszt.

Milyen megoldást nyújt a gyógytorna?

A szakképzett gyógytornász által összeállított torna, illetve gyógymasszázs tehát nagyon hasznos segítség a mozgásszervi elváltozások okozta fejfájás esetén.  Megszünteti az izomfeszülést, visszaállítja az izmok-inak-szalagok statikai és dinamikai egyensúlyát és a normál mozgásfunkciókat. A mobilizációs technikák segítik a mozgásterjedelem tágítását a nyak, váll-, vállöv ízületeiben és izmaiban. „Gyógytorna- és gyógymasszázs segítségével a munkavégző képességre és az életminőségre is jelentősen kiható fejfájást kiváltó okok jól kezelhetők, és a fájdalom megszüntethető” – tudjuk meg Sekk Patrícia, gyógytornásztól.

Forrás:Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Munka közben sokat használja a kezét és zsibbadnak az ujjai? Van megoldás –e kellemetlen érzés megszüntetésére!

Azokat a megbetegedéseket, amelyek a munkavégzéssel egyértelműen összefüggésbe hozhatók, foglalkozási betegségeknek nevezzük. Ilyen kórkép például a kéztőalagút szindróma, amely a számítógéppel dolgozókat, a fodrászokat, a kozmetikusokat, a varrónőket, a masszőröket, tehát a kezüket intenzíven használókat érinti a leggyakrabban. Dr. Arnold Dénes Arnold, a Fájdalomközpont fájdalomcsillapítás specialistája segít abban, hogy hogyan lehet tartósan megszüntetni ezt a kellemetlen, nagyon gyakran a munkavégzést is megnehezítő, fájdalmas problémát.

MI EZ A SZOKATLAN NEVŰ BETEGSÉG?

A csukló tenyér felőli oldalán a csontok és a szalagok egy alagutat határolnak, amelyben az ujjakat hajlító inak futnak. Itt található a nervus medianus (középideg) is, az a gerincből érkező érző- és mozgató ideg, amely felelős az egyes ujjak, ujjpercek kisizmainak érzékeléséért és mozgatásáért.
Ha valami miatt az inak, idegek tartósan nyomás alá kerülnek – például hosszas megerőltetés miatti krónikus gyulladás, vérömleny következtében, vagy terhesség során, illetve egyes betegségekben a vízvisszatartás miatti ödéma, esetleg anatómiai rendellenesség okán - az alagút túl „szorossá” válik, és az itt található ér- ín és idegképletek összenyomódhatnak, sérülhetnek.
A nyomásfokozódás következtében zsibbadás, fájdalom, súlyos esetben, a hüvelykujji párna izmainak, inainak sorvadása léphet fel. Ezt a betegséget kéztőalagút szindrómának nevezzük, amely elsősorban a 45-64 év kor közötti nőket érinti, leginkább azokat, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol a csukló és az ujjak hajlító izmait tartósan megerőltetik. Kutatások szerint, a férfiak kevésbé hajlamosak a betegség kialakulására

A KÉZTŐALAGÚT SZINDRÓMA TÜNETEI

  • ujjak zsibbadás, bizsergése (főleg a hüvelyk/mutató/középső ujj)
  • fájdalom
  • éjszakai égő érzés, zsibbadás
  • gyengeségérzés, a kar erejének gyengülése
  • érzészavar, érzés kiesés,
  • nyomás érzékenyég a csukló tenyéri felszínén

 MEGOLDÁST AZ AKTÍV FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS NYÚJTHAT

Amennyiben a fenti tüneteket észleli magán, érdemes minél előbb orvoshoz fordulnia, hiszen ha elhanyagolja, a fájdalom egy idő után olyan méreteket is ölthet, hogy akár a munkavégzését is gátolhatja. A mielőbbi kezelés azért is fontos, mert a legrosszabb esetben műtét válhat szükségessé, ám a legtöbb esetben aktív fájdalomcsillapítással gyorsan orvosolható a probléma. „Miután a fájdalom gyökerét felmértem, helyileg, szteroid mentes, természetes összetevőkből álló hatóanyaggal, aktív fájdalomcsillapítással kezelem a gyulladást, amely nagyon hatékonyan és gyorsan csökkenti a fájdalmat.  Miután ez utóbbi tünet enyhült, illetve megszűnt, akkor kezdődhet a gyógytornász által felügyelt funkcionális gyógytorna, amely segít az izmok-inak-ízületek funkcióinak, és a normál mozgástartománynak a visszaállításában – tudjuk meg a kezelés menetét Dr. Arnoldtól.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Fáj a lába? Lehet, hogy a gerince okozza!

gerincsérv hátfájdalom derékfájás csípőfájdalom

A láb fájdalmait, a kellemetlen zsibbadást, égő érzést sokféle betegség okozhatja, de az is előfordulhat, hogy a háttérben a gerinc kóros elváltozása áll. Ilyen esetben a pihentetés, a fájdalomcsillapítók szedése, a krémekkel való kenegetés semmit sem ér, hiszen a panaszok előbb-utóbb visszatérnek. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy mi állhat a kellemetlen tünetcsoport mögött, és mi a megfelelő terápia a teljes gyógyulás érdekében.

MI ÁLLHAT A HÁTTÉRBEN?

„A lábfájdalmakat gyakran kisugárzó fájdalom okozza, ilyenkor a kiváltó okot nem a lábban, hanem a gerincben kell keresni „– mondja Dr. Arnold, fájdalomspecialista. A panaszok hátterének tisztázása érdekében érdemes minél előbb szakorvoshoz fordulni, hiszen minél tovább halogatjuk, annál nagyobb lehet a baj. Mint minden betegség, a mozgásszervi problémák is jól gyógyíthatók a betegség korai stádiumában

ÜLŐIDEG ZSÁBA

A gerinc csigolyái között porckorongok találhatók. Ezek a képletek középső kocsonyás állományból, valamint az azt körbe vevő rostos gyűrűből állnak.  Amennyiben valamilyen hatás miatt – pl. baleset, túlsúly, mozgásszegény életmód- a rostos gyűrű meggyengül, úgy a benne lévő kocsonyás anyag kitüremkedik, illetve kiszakad és eléri, nyomja a környező ideggyököket, intenzív fájdalmat okozva. Ez a probléma gyakran a gerinc alsó (lumbális) szakaszán alakul ki, és mivel ez a terület szoros idegi összeköttetésben van az alsó végtagokkal, így gyakran a lábakba kisugárzó fájdalmat provokál. Jellemzően a farpofa alsó része, a comb hátsó fele, a térd külső oldala és a küldő boka mentén érezzük a fájdalmat, amelyet isiásznak, vagy ülőideg zsábának is szoktak nevezni

HA A PROBLÉMÁT A CSÍPŐÍZÜLET KOPÁSA OKOZZA

Az gerincsérv mellett, csípőízületi porckopás is okozhat lábba sugárzó fájdalmat. Ez az elváltozás a felnőtt lakosság 15-20 százalékát érinti. Ilyenkor a porc állománya leépül, elvékonyodik, és így nem tudja a súrlódás gátló szerepét hatékonyan ellátni. Amennyiben a csontvégek között nincs, vagy nagyon vékony a porcréteg, akkor a csontok összeérnek, az ízületi tok sérül, gyulladásos folyamatok indulnak meg, ami a lábba kisugárzó fájdalommal is járhat.

AZ IDEGBECSÍPŐDÉS ERŐS FÁJDALOMMAL JÁR

Rendkívül fájdalmas panaszokat okoz az idegbecsípődés és nagyon gyakori jelenség, szinte alig van olyan ember, aki legalább az életében egyszer ne tapasztalta volna az ezzel járó kellemetlenségeket. Ilyenkor a gerincvelőből kilépő oldalirányú idegek nyomás alá kerülnek, degeneratív elváltozások, illetve a porckorong elmozdulása következtében. A fájdalom akár hosszú hetekig is elhúzódhat, és kezelés nélkül csak ritkán múlik el magától. A fájdalomcsillapítók ilyen esetben csak rövid ideig hatnak, azonban a kiváltó okot nem szűntetik meg, így végleges javulást nem eredményeznek.

AKTÍV FÁJDALOMCSILLAPÍTÁSSAL A LÁBFÁJDALOM MEGSZÜNTETHETŐ

Ahogy a legtöbb mozgásszervi betegség, a lábfájdalmat okozó kórképek is sikeresen kezelhető aktív fájdalomcsillapítással. Ez egy olyan injekciós eljárás, amely gyors és hatékony megoldást nyújt a fájdalomcsillapításban, a gyulladáscsökkentésében, ezáltal a mozgáskorlátozottság megszüntetésében. „A befecskendezett anyagot a problémás ízületek köré célzottan juttatjuk be, így az közvetlenül a betegség gyökerénél hat, támogatva a porcok rugalmasságát és ízületek szöveteinek regenerálódását. Mivel kizárólag természetes alapanyagokból áll és nem tartalmaz szteroidot, ezért nem terheli feleslegesen a szervezetet, viszont a javulás már az első kezelésekkor is érzékelhető, amely a fájdalomjelentős csökkenésében és a mozgás könnyebbé válásában nyilvánul meg.” – osztja meg tapasztalatait Dr. Arnold. A felépülés és a terápia fontos eleme, a fájdalmak és a gyulladás megszűnése után, a szakember által vezetett gyógytorna. Ennek célja, hogy az izmok, ízületek mozgástartománya ne szűküljön be, és visszaálljon a statikai-dinamikai egyensúly.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Miért fájhat a hátam? 5 ok a háttérben


hátfájdalom hátfájás fájdalomcsillapítás dr. Arnold Dénes Arnold MSc

Az emberek jelentős része csak akkor jut el orvoshoz, ha olyan mértékű fájdalmakkal küzd, amely már mindennapi tevékenységeit is megnehezíti. Mivel a hátfájásnak számos kiváltó oka lehet, létfontosságú a hátterének pontos meghatározása annak érdekében, hogy a problémát a gyökerénél lehessen kezelni. Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy melyek lehetnek a hátfájás okai, és milyen módokon lehetséges hosszú távon megszüntetni a panaszokat?

A HÁTFÁJDALOM LEHETSÉGES OKAI

1.Túl sok ülés: Ezt a problémakört ma már az orvostudomány külön kutatási területként vizsgálja és összefoglalóan "ülésbetegségnek" is nevezi. Az irodai dolgozok, adminisztrátorok, könyvelők, informatikusok és a tanulók küzdenek leginkább ezzel a problémával. Főleg a hát alsó szakaszának fájdalma okoz gondot, amely egyértelműen az irodai széken való helytelen pozícióban és hosszú ideig tartó üléssel hozható összefüggésbe.

2. Stressz: A hátunkban, vállunkban, nyakunkban érezzük a mindennapi rohanó élet megterhelő következményeit: az elmerevedett, görcsös izmokat, amelyek fájdalmas mozdulatokat eredményeznek. A hosszas izomfeszülés izomgörcsöt okoz, amelynek hatására könnyen kialakulhatnak izomcsomók, fájdalmas pontok (trigger pontok) melyek krónikus fájdalommal járhatnak. Az állandó feszülés miatt az izmok, inak, szalagok egyensúlyi állapota megbomlik, "beáll" a nyak, a vállöv, befeszül az ágyéki gerincszakasz.

3. Helytelen életmód: A helytelen életvitel, a rossz minőségű táplálkozás, a kevés testmozgás számos krónikus betegség kiváltó oka lehet, nem ritkán ez tehető felelőssé különböző mozgásszervi betegségek kialakulásáért is.  A túlsúly jelentősen terheli a gerincet, megterheli az izomzatot és a szalagokat. Megfelelő étrenddel és rendszeres testmozgással sokat tehetünk gerincünk egészségéért.

4. Természetes öregedési folyamatok: Az idő múlása érinti a gerincünket felépítő összes struktúrát: a porckorongok veszítenek víztartalmukból, ínszalagok rugalmatlanabbá válnak, változásokon mennek át a kisízületek a csigolyatestek és az izmok is. Ezek sajnos olyan statikai- dinamikai elváltozásokhoz vezetnek, amely gerincfájdalmat, gyengeséget, zsibbadást, érzéskiesés okoznak.

5. Sérülések: A hirtelen, rosszul kivitelezett mozdulatok, akár sportolás közben, de akár a mindennapi élet során is fájdalomhoz, súlyos esetben mozgáskorlátozottsághoz is vezethetnek. Bármilyen sérülésről is van szó, minél előbb érdemes szakorvoshoz fordulni a szakszerű ellátás érdekében.

MI A MEGFELELŐ TERÁPIA HÁTFÁJÁS ESETÉN?

 Mint minden esetben, a hátfájással küzdőknél is érdemes minél hamarabb kivizsgálni a panaszokat, fel kell deríteni és meg kell szüntetni a háttérben álló okokat, mert az idejében kezelt mozgásszervi elváltozások jól gyógyíthatók.

 „Tapasztalataim szerint a hát fájdalmainak kezelésében hatásos segítség a funkcionális gyógytornával kombinált aktív fájdalomcsillapítás terápia. Ez egy olyan komplex eljárás, amelynek során, az ízületek köré szteroid-mentes hatóanyagot fecskendezünk, amely megszünteti a fájdalmat és a gyulladást. Az erre ráépülő gyógytorna segítségével visszaállítjuk az izmok-inak-szalagok statikai és dinamikai egyensúlyát és a megfelelő mozgásfunkciókat” – osztja meg tapasztalatait Dr. Arnold.

Természetesen életmódunkkal is sokat tehetünk panaszaink javulásáért. Ha figyelünk a súlykontrollra, a megfelelő folyadékfogyasztásra, ha heti háromszori testmozgásra is időt szakítunk, valamint megtanuljuk kezelni a mindennapi stresszt, például a jógával vagy a relaxációval, sokat tehetünk állapotunk javulásáért. Ilyen esetben az izomlazító gyógymasszázs is nagy segítségünkre lehet.

Forrás: Fájdalomközpont (www.fajdalomkozpont.hu)

 

0 Tovább

Komplex és természetes fájdalomcsillapítás

Követők

drlaslo Törpicsek Prima Medica Központok Primamedica5

Fájdalom

blogavatar

Aktív fájdalomcsillapítás módszereinek bemutatása a leghétköznapibb és ritkább mozgásszervi problémákon keresztül. A blog szakmai hátterét a Fájdalomközpont fájdalom-magánklinika szakorvosa dr. Váradi Éva biztosítja, aki tapasztalat reumatológus- fizioterápiás szakorvos. A fájdalom megközelítése során mindig több oldalról közelíti meg a leghatékonyabb kezelés kiválasztásához.
- Orvosi Guna terápia
- Ízületi hialuronsav injekció
- Bemer mágnesterápia
- Kezelhető fájdalmak
- Lágyrész hialuron injekció
- Lökéshullám terápia
- Akupunktúra
- Gyógytorna